Saatler 19.23’ü gösterdiğinde 2123 Cumhuriyet gönüllüsü ilk olarak zeybek oynayacak ardından da bir araya gelerek, Türkiye haritasını oluşturacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkeziyle herkese mesaj vereceğiz. Bizi kimse asla bölemez” dedi. Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında büyük bir sürpriz gerçekleştirilecek.

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıl dönümünde yine muhteşem bir etkinliğin altına imza atacak. 28 Ekim Cuma günü saat 19.23’te gerçekleştirilecek etkinlikte, 2123 kişi zeybek oynayacak.

Yaklaşık 5 bin gönüllü, etkinlikte yer alabilmek için belediyeye başvurdu. 7’den 70'e her yaş grubu ve meslekten 3 bin kişi hafta içi akşam saatleri ve hafta sonları çalışmalarını sürdürüyor. Hocalar eşliğinde zeybek oynamayı öğrenen Cumhuriyet gönüllüleri, tarihe geçecek etkinliğin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı.

Geçtiğimiz yıl ki Cumhuriyet Bayramı’nda zeybek oynadıktan sonra ay yıldızlı dev Türk Bayrağı oluşturan gönüllüler bu yıl ise, Türkiye haritası oluşturarak, dosta düşmana “Birlik ve beraberlik” mesajı verecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet Bayramı’nda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek, “Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ Bu söz gerçekten çok önemli ve anlamlı. Bu vatan için binlerce şehit verdik, veriyoruz. Bu ülkeyi bölmek istiyorlar ama bizi unutuyorlar. Biz olduğumuz sürece bu güzel ülkeyi kimse bölemez. Cumhuriyet Bayramı’nda yine muhteşem bir etkinliğin altına imza atacağız. Bizler o gün sadece zeybek oynarken diz çökeceğimizi bir kez daha göstereceğiz ve Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i ve Laz'ıyla hep birlikte Türkiye haritası oluşturacağız. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e. Bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi