İZ GAZETE- Bayraklı Belediyesi ekim ayı olağan ikinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, Bayraklı Belediyesi’nin 2022 Yılı Performans Programı ve Bütçesi görüşüldü.

BÜTÇE 430 MİLYON TL

Bayraklı Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçesi 430 milyon 200 bin lira olarak açıklandı. AKP ve MHP Bütçe ve Performans Programına ret oyu verdi. Performans Programı ve Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

‘54 MİLYON YATIRIM PLANLANIYOR’

Belediyenin 2022 Yılı Bütçesi hakkında gelen eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, “Geliriniz ne ise harcamanız ve yatırımınız da ona göre şekilleniyor. Belediyemizin 2022 bütçesi 430 milyon 200 bin lira. Bütçe kalemleri içinde en önemli artış sermaye, yani yatırım kalemidir. 2022 için 54 milyon 197 bin TL’lik yatırım, nitelikli harcama planlanmaktadır. Marifet bütçeden 1 kuruş harcamadan Bayraklı’ya yatırım getirmektir. Bayraklı’ya, Büyükşehir üzerinden yatırım yaptırıldığı halde arkadaşlar yatırım harcamalarının düşük kaldığını söylemiştir. Bağış ve Büyükşehir kaynaklarıyla yatırım yaptırmak marifettir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Sayın başkanın yönetim tarzı da demokrasinin kılıcı gibi banka borcu yükünden kurtulmayı hedeflemiştir. Borç krediyle kapatılabilir, faiz ödenebilirdi ama fazladan ödenen her kuruş Bayraklı’nın parasıdır. Borç yükünden kurtulan belediyemiz yatırım atağına geçmiştir” diye konuştu.

‘130 MİLYON ARTIŞ’

Plan Bütçe Komisyon Başkanı CHP’li Mehmet Toptaş ise, “2019’dan bu yana israftan kaçınarak bütçe uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Pandeminin yarattığı tüm olumsuzluklara ve depreme rağmen borçlanma yapmadan, borç ödeyerek süreçler gerçekleştirildi. 2022 bütçesi 130 milyon artış göstermiştir. 2022 yılı yatırım ve icraat yılı olacaktır” dedi.

SANDAL’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine toplu yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Muhalefet, usulüne uygun eleştirecek. Haklı oldukları eleştiriler de olabilir, eleştirilerin doğru olmadığı birçok konu da olabilir. Her başkanın yol haritası ve ihtiyaç duyduğu teknik ekip var. Gelen arkadaşlara ekip oluşturmakla ilgili yasal bir hak verilmiş. İşini yapmayan arkadaşlarla ilgili tasarruf hakkı da bizde. Plan revizyonlarına mecliste hep beraber karar veriyoruz. Daha öncekini bir mahkeme iptali nedeniyle yenilemek zorunda kaldık. Adalet Mahallesi daha önce de yapılmıştı, meclise getireceğiz sıkıntılar var diye. Bunları yaparken sizlere soruyoruz, resmileştirmeden önce eksiğimiz var mı diye Büyükşehir’e gönderiyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve Şehircilik ile işbirliği içinde sürecimiz 3-4 ay uzadı, hem rezerv alan hem kentin yararına bir işlem olduğu için uzatıyoruz. Nafiz Gürman ile ilgili süreç sonlanmak üzere. Bu saydıklarımız, İzmir’deki tüm revizyon çalışmalarına eşdeğer bir revizyon. Özkanlar Pazaryerini Büyükşehir’e verdik, projelendirildi ve değişikliğe gidildi, sanıyorum bu yılın sonunda ihalesi bitmiş ve inşaatına başlanmış olacak. Altınyol’un yeraltına alınmasını Büyükşehir yapıyor, sanıyorum kısa sürede sonuca ulaşırız. Sevgi yolunun sağlıklaştırma projesini biz yapacağız, imalatını Büyükşehir yapacak” ifadelerini kullandı.

‘85 MİLYON BORÇ ÖDEDİK’

Başkan Sandal, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İhalelerimizin tamamını açık ve şeffaf yapıyoruz. İlk defa bizim dönenimizde ihaleler canlı yayında yapılıyor, bundan sonra tüm ihaleleri internet üzerinden yapacağız. Doğrudan teminlerle ilgili mevzu ise; ihale süreci başlatılırken bir kısım eksikliklerimiz oldu. Farklı müdürlüklerin farklı ihtiyaçlarının tek kalemde yapılması kurumumuzun faydasınadır. Bunun için de talimatlarımızı verdik. Pandemi, deprem süreçlerinde bile tek kuruş kredi çekmeden mali yapıyı yapılandırıyoruz. Geldiğimizde 102 milyona yakın kredi borcumuz vardı, bunun 85 milyonunu ödedik. Bu borç olmasaydı 85 milyonla neler yapabileceğimiz tahmin edebilirsiniz.”

Editör: Haber Merkezi