Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediyesi aralık ayı olağan birinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında Başkan Sandal ile AKP meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma tansiyonu yükseltti. Gerginlik, CHP ile AKP meclis üyeleri arasında da arbedeye neden oldu. Bazı meclis üyeleri ise araya girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. 
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım’da deprem konutlarının teslim töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyeleri hedef alması üzerine tören alanını terk eden Başkan Serdar Sandal, konuya ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere şu yanıtı verdi:

‘NEDEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ?’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne bir siyasi partinin ne bir zümrenin babasının malı değildir. Bayraklı Belediyesi de kimsenin babasının malı değil. Bayraklı Belediyesi bir devlet kurumudur. Yapılan yatırımların tamamı da kamu adına yapılır, yatırımı devlet yapar. ‘Yatırımı falanca partimiz yaptı, falanca bakanımız yaptı’ değil. Yatırımı devlet yapıyor. Vatandaşın vergisiyle, katkısıyla yapılıyor. Devlet işini yapıyor. Biz deprem atlattık. Bayraklı’yı niye afet bölgesi ilan etmedik? Ne fark edecekti diyorsunuz. Herkesin evini yapıp verecektik. Ne emsalden ne krediden söz edecektik ne ekonomik krizden ne işini kaybeden vergisini ödeyemeyen vatandaştan söz edecektik. Devletimiz bunu Karadeniz’de yaptı, iyi de yaptı doğru da yaptı. Vatandaşın evi selde hasar görmüşse, yıkılmışsa, zor durumdaysa devletimiz evini yapıp vermeli. Biz bunu Bayraklı’da da beklerdik. 

‘BEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIYIM’

Türkiye’nin dört bir yanında afet oldu, deprem oldu. Bayraklı’da Türkiye’ye model olabilecek bir çalışma yaptık. Enkaz çalışmasından çadırına, geçici konutlara yerleştirmeden K sınırlarına, emsal artışlarına kadar… Bunları yok saymanın vicdanla alakası var. Ben isterdim ki Cumhurbaşkanımız belediyemizi de ziyaret etsin, Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayalım, emir ve talimatları varsa yerine getirelim, bizden istediği bir bilgi varsa Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edelim, bizim beklenti ve isteklerimizi anlatalım. Olmadı, programı uygun olmayabilir farklı bir gerekçe olabilir. Buna bir itirazımız yok. Sonuç itibariyle ben CHP’li bir belediye başkanıyım. Ben oraya CHP üyesi Serdar Sandal olarak gitmedim, Bayraklı Belediye Başkanı olarak gittim. Ben bir devlet törenine gittim. Bizim Cumhurbaşkanı kimliğine hiçbir itirazımız yok. Ama siz de hak verin. Benzer bir toplantıda gittiniz ve sizin genel başkanınızla ilgili bir şey söylendi, sizin yerel yönetim anlayışınızla ilgili bir şey söylendi, kalkıp cevap vermek bizim üslubumuzda yok. Biz de kendi genel başkanımızı, kendi siyasal hareketimizi, bu ülkenin kurucu iradesini, onun ahlakını ve mirasını savunuruz, bu da bizim asli görevlerimizden biri. Bir saygısızlık için yapılmamıştır. Kimseye bir düşmanlığımız yoktur.  

TOPLANTIDA GERGİN ANLAR

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde AKP meclis üyelerinden Başkan Sandal’a ‘Bayraklı’ya bir çivi bile çakmadınız’ çıkışı geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da muhalefetten gelen eleştirilere, "Merkezi hükümetin belediyelere tasarruf genelgesi yolladı unuttunuz mu?” dedi. AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bayraklı’ya bir çivi dahi çakmadınız. 3 yıldır yaptığınız çalışmalar ortada" dedi. Aktaş’a yanıt veren Sandal ise, "Bir tane çivi çakmadınız dediniz. Doğru diyorsunuz. Bir değil binlerce çivi çaktık, siz sayamadınız. Ben anlatırım size. Paniğiniz nedir? Vatandaş, beni de sizi de dinliyor. Sözümü neden kesiyorsunuz? Bir gerçeği gölgelemeye mi çalışıyorsunuz? Bir gün bütün meclis üyelerimizle gidelim, Bayraklı belediyesi olarak ne yaptığımızı size anlatalım. Siz bu kentin caddelerinden, sokaklarından geçiyorsunuz. Sokağa çıkacak durumunuz yok. Gidin esnafa sorun, esnafa gidip, ‘Ben AKP’li meclis üyesiyim. Derdin ne?’ diye sorun! Hodri meydan. Gidemiyorsanız beraber gidelim. Hodri meydan!” diye konuştu. Bu diyalog üzerine Başkan Sandal ve AKP meclis üyeleri arasında tartışma çıktı. AKP Meclis Üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’a “Haddinizi bilin” dedi. Bunun üzerine Başkan Sandal, AKP’li Demir’i uyardı. AKP’li Demir ise Başkan Sandal’a sert çıktı. Ardından ise Başkan Sandal, AKP’li Demir’in salondan çıkarılması talimatını verdi. Yaşanan tartışma salondaki tansiyonu yükseltti. CHP Meclis Üyesi Binali Bingöl, AKP’li Demir’e “Sen mafya mısın?” çıkışında bulundu. Bunun üzerine CHP’li Bingöl ve AKP’li Demir arasında arbede yaşandı. AKP ve CHP meclis üyeleri arasındaki gerginlik bir süre devam etti. Bazı meclis üyeleri ise ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Ortamın sakinlemesi üzerine Başkan Sandal, meclis toplantısını sona erdirdi.

Editör: Haber Merkezi