Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediyesi ağustos ayı olağan birinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Başkan Sandal’a vaatleri ve yaptığı çalışmalar üzerinden eleştirilerde bulundu. Başkan Sandal, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları tek tek sayarken Cumhur İttifakı’na ‘karalama kampanyası’ çıkışında bulundu. 

Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine tek tek yanıt veren Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘BİZİM ALNIMIZ AK’

Meclis üyelerimizi Anıtkabir’e ve TBMM’ye götürdük, siz isterseniz sizi de götürelim. Bu anlamda herhangi bir sıkıntınız varsa biz bir kamu kurumuyuz, harcamalarımız denetim altında. Sıkıntı varsa muhalefet olarak gereğini yapmak asli göreviniz. Bizim alnımız ak … Biz bu kenti kalbimizle, yüreğimizle, vicdanımızla seviyoruz. Cüzdanımızla değil.

YAYGARA YAPIYORSUNUZ’

‘Kütüphaneleri kapatan başkan’ diye yaygara yapıyorsunuz, yaygaraları güzel yapıyorsunuz, sizi kutluyorum. Ancak kütüphane adı altında yapılmış işin verimi bizi ilgilendirir. 2022 yılında kütüphane deyince sizin aklınıza; klasikler, evde okunmamış kaynaklar geliyorsa bizim kütüphaneden anladığımız bu değil. Değirmen kafemizin bir bölümünü kütüphane yaptık, bir arkadaş görevlendirdik, çay ve kahveyi de ücretsiz yaptık. Bunun talimatını verdik, diğer bütün kafelerimizi de kütüphane olarak değerlendireceğiz. Demek ki karşı değilmişiz hatta teşvik ediyormuşuz.

‘ÇOK AHLAKİ DEĞİL’

Meydan meselesine gelince… Bazen size diyorum ya; turist olarak mı geziyorsunuz bu kentte, ayaklarınız yere basmıyor diye… Sonra bana kızıyorsunuz. Ülkenin reel gerçeğinden hareket etmeden, kentin yaşadığı temel sorunları görmeden, acımasız eleştiri ve karalama kampanyasına girmek çok ahlaki değil. 

‘ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYACAĞIZ’

Tüm bunları bir tarafa bırakıp bir şeyi değerlendiriyorsak, elimizi vicdanımıza koyacağız ve diyeceğiz ki; ‘Bu adam vaatlerde bulundu, bunları eksik yapmış, vesaire yapmış. Ama bu bir belediye, kaynağı ve bütçesi belli bir kurum. Biz kamu olarak ne yaptık? Kamu bankalarına belediyelere kredi vermeyi yasakladınız. Depremi, pandemiyi, ekonomik krizi yok sayar konuşursan, bir iş ve işlem gerçekleştiğinde o işin mevzuatlarını yok sayarsan bu eleştiri değil karalama olur. Bunun takdiri de vatandaşta… Hiç korkmayın, sokakta vatandaş kime güvenip kime güvenmediğini ne yapıp ne yapmayacağını zaten beyan eder.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Meydan projesi tabi ki çok önemli… Ancak uzun süredir, kazı yapılacak alanlar var vesaireler var. Bir an önce bu kente bir meydan kazandırmak bizim de en önemli işimiz. Şu an beklediğimiz şey sadece resmi prosedürün yürümesi ile ilgili… Burası sit alanı, yaptığınız her işlemi kurula sormak zorundasınız. Aziz Sancar AR-GE Merkezi’nin faaliyete geçti. İzmir’in en büyük kreşini açtık. Yetmiş Beşinci Yıl Mahallesi’ndeki prosedür de önümüzdeki ay itibarıyla tamamlanıyor. Arkasından Postacılar Mahallesi… Önümüzdeki ay 5 mahallemizde daha ihaleye çıkacağız. Bir de şöyle bir sıkıntımız var; mesela Alpaslan Mahallemizde kreş yapacağız ama yer yok. Kreş yapabilmek adına İZSU’nun deposunu aldık, yıktık. Bazı mahallelerimizde bu tür sıkıntılar var. Kompleks bir kütüphane yapacağız. Doğançay’daki 150 dönümlük arazi, bir türlü sıkıntısını çözemediğimiz bir mesele… Toplam 180 dönüm, 150 dönümü bize ait ama 30 dönümün sahibi belli değil., Şu an çözemiyoruz. Gerekli girişimleri yapıyoruz, formülünü bulduğumuzda çözeceğiz. Özkanlar Pazaryeri Projesi Büyükşehir’de… Yaklaşık 110 milyon TL değerindeki bir proje… Yanılmıyorsam ihale aşamasında. Toplamda 8 katlı pazaryerini inşa edip, Bayraklı Belediyesi’ne tahsis edecek.

‘HEPSİ BU İŞİN PARÇASI’

Dünya Çocuk ve Gençlik Kent, üzerinde durduğumuz en önemli vizyon projemiz… Ama bu, kültür merkezi yapmak, park yapmak, sosyal donatı alanı yapmak gibi bir iş değil. Siz eğer dünyanın farklı ülkelerinden çocukları, gençleri buraya davet edecekseniz ve onların meclislerini oluşturacaksanız bu bir süreç… Bu çocukların duygularını, düşüncelerini, hayallerini, birikimlerini aktaracaksanız bu bir süreç… Bu çocukların barınabilecekleri alanları oluşturacaksanız bu bir sürç… Ve siz bilimden sanata, kültüre ve diğer alanlarda yılın tamamına yayabileceğiniz aktiviteler yapacaksanız bu bir süreç… Ve şu anda da onunla ilgili tüm çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor. Siz de destek sunabilirsiniz. Yaptığımız Homeros Festivali, bu işin bir parçası, kent meydanı projesi bu işin bir parçası, Bornova Laka Deresi işi, Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonunun bir parçası… İzmir’in kalbi Bayraklı bu işin bir parçası… Hepsi bunun parçası… Buraları doğru anlamadan böyle eleştirmek için eleştirmek çok doğru bir iş değil. Homeros Festivali’ni yaptık, Homeros’a sahip çıktı. Hem Bayraklı’ya ait bir değer hem de uluslararası bir festival oldu. Bugüne kadar belki de İzmir’deki en önemli festivallerden bir tanesi... Arkadaşların sanırım haberi yok, dünyanın 9 ülkesinden gençleri burada misafir ettik. Bu işi bir tarafa bırakmış değiliz.

Editör: Haber Merkezi