İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Çay ve Tepekule mahallerinin bir bölümünü ilgilendiren 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planını mecliste kabul etti. Bayraklı Belediyesi de nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planını kendi meclisinden geçirerek, onay için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yolladı.

Bayraklı Belediye meclisi, geçtiğimiz aylarda Tepekule ve Çay Mahallesi'ni ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar planlarını meclisinde kabul edip İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu planları prensipte kabul etti, ancak 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı hazırlanması gerektiğini bildirdi ve harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planlarını geçtiğimiz günlerde meclisten geçirdi. Bayraklı Belediye meclisi son toplantıda hazırladığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planları kabul etti ve Büyükşehir'e gönderdi. Planların kabul edilmesinin ardından da Tepekule ve Çay Mahallesi'nin bir bölümünde kentsel dönüşüm anlamında önemli hamlelerin gelmesi bekleniyor.

VATANDAŞ MÜTEAHİTLE ANLAŞACAK

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu iki mahallede dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğini belirterek, "Arkadaşlarımız Büyükşehir'le sürekli görüşüyor. Hazırladığımız planlar kabul gördü. 1/5000'likler büyükşehirden geçti. Şimdi de 1/1000'likleri meclisimizden geçirip gönderdik. Burada parselleri birleştirip, zeminde yayılan inşaat alanı dikeyde toplanacak. Bazı noktalarda binalar maksimum 10 kata kadar yükselecek. Maalesef belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Planların Büyükşehirden geçmesi ile birlikte vatandaşla müteahhitler kendi aralarında anlaşacak. Böylece de dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek. İnşaat sektörünü de bir hareket gelecek. Gerçekten önemli bir proje. Başından beri, dönüşümün ancak bu yolla olacağını savunuyorum. Zaman, haklılığımızı ortaya koyacaktır. Şuanda vatandaşlarımız memnun. Aldığımız kararlarla Bayraklı'nın önünü aşmış olacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi