Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi geçtiğimiz hafta sonu Gaziemir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen halk oyunları İzmir şampiyonasına katıldı. Bayraklılı folklorcular 22 takımın bulunduğu şampiyonada gençler düzenlemeli dalda İzmir oyunlarıyla sahne aldı. Geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu, bu yıl da gösterdiği performansla salonu dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Jüri, Bayraklı Belediyesi ekibine en yüksek notu verdi. Böylece folklorcular İzmir il birinciliğini kazanmayı başardı.

Ekip, 1-2 Nisan’da yine Gaziemir Spor Salonu’nda Manisa, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Uşak’ın da aralarında bulunduğu grup yarışmasında diğer il birincileri ile yarışacak. Burada da dereceye girmesi durumunda finale katılmayı hak edecek. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları antrenörü Hüseyin Keç “Ekibimiz geçtiğimiz yıl katıldığı tüm şampiyonalarda birinciliği etti. Bu başarı tamamen sistemli çalışmanın bir ürünü. Arkadaşlarımız gerçekten çalışıyor. Hedefimiz yine Türkiye şampiyonu olmak. Belediye Başkanımız her zaman arkamızda. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, halk oyunları ekibinin başarısıyla gururlandıklarını belirterek, “Ekibimiz geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonu oldu. Onların başarısıyla gururlandık. Bu yıl da aynı hedefe kilitlendiler. İlk olarak İzmir şampiyonu olmayı başardılar. Şimdi sıra bölge birinciliğinde… Arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi