Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı’da yeni yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Bayraklı Belediyesi’nin ocak ayı olağan birinci meclis oturumunu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın koronavirüse yakalanmasından dolayı Meclis Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İrfan Önal yönetti.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ

Toplantının başlangıcında gizli oylamayla yapılan seçim sonucunda Denetim Komisyonuna; CHP’den Mehmet Toptaş, Gönül Güngör, Mukaddes Işın, AKP’den ise Emre Demir seçildi.

TMMOB'NİN İTİRAZINA RET

Komisyonlardan oy birliği ile meclis gündemine gelen ve oy birliğiyle kabul edilen maddeye göre; TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun, emsal artışı kararı için Bayraklı Belediyesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.

NE OLMUŞTU?

Bayraklı Belediye Meclisi’nde, 30 Ekim 2020 depreminde hasar alan ve 6306 sayılı yasa kapsamında riskli bulunan yapılar için yüzde 10 emsal artışını içeren önerge kabul edilmiş, ardından ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde revize edilmişti.  Revize neticesinde; depremde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümü için parsel bazında başvuru yapılması halinde yüzde 20, ada bazında başvuru yapılması halinde yüzde 30 emsal artışı verilmesi kararı alınmıştı. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ise söz konusu emsal artışı kararını içeren plan notunun iptali için Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi vermişti.

Editör: Haber Merkezi