Bayraklı'da kurban satış yerleri kura ile belirlendi. Bugüne kadar süren farklı uygulamayla tartışmalara da neden olabilen eski yöntemin değiştiğini belirterek, bundan sonraki yıllarda da kura çekilmeye devam edileceğini vurgulayan yetkililer, kurban satışı için farklı illerden gelen vatandaşların hakkaniyetle kendi yerlerini kendilerinin belirlediğini söyledi. Kura sisteminden memnuniyet duyan satıcılar kura için tüm işlemleri de kendi yaparken, zabıta ekipleri gözlemci oldu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Kurban satışı yapacak vatandaşların kendi aralarında seçtiği kişiler tarafından objektif bir şekilde çekilen kuralar zabıta ekiplerinin gözetiminde tamamlandı. Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda 58’i büyükbaş 31’i küçükbaş olmak üzere 89 kurban satış çadırının yeri belli oldu ve sahiplerine teslim edildi.10 yıldan sonra ilk kez kura ile belirlenen uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade eden kurbanlık satıcıları, “Herkes kaderine razı oldu. Tartışmasız, sorunsuz, şeffaflık ve hakkaniyet içinde bir uygulama” diyerek, yetkililere teşekkür etti.

Öte yandan Bayraklı Belediyesi her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da tüm birimleriyle hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediyenin Fen İşleri, Zabıta, Veteriner, Temizlik İşleri Müdürlüklerinden oluşacak ekiplerle kurban satışı yapan ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların tüm ihtiyaçları giderilecek. Görevli ekipler bayram süresi boyunca da alanda görev yapacak.

Editör: Haber Merkezi