Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediyesi Aralık ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. 30 Ekim tarihinde kentte yaşanan depremde can kaybının en fazla olduğu Bayraklı için meclis toplantısında kentsel dönüşüm noktasında önemli bir karar alındı. Evi az veya orta hasarlı ya da evi deprem yönetmeliğinden önce yapılmış vatandaşların evlerini yıkıp yenisini yaparken meydana gelecek hak kayıplarının önlenmesi amacıyla hazırlanan önerge mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Serdar Sandal, belediyedeki personel revizyonu ve sözleşmelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 

‘DÖNÜŞÜMDE HAK KAYIPLARI ÖNLENECEK’
Ayrık ve blok nizam yapılaşma koşullu parseller ile sadece KAKS (Emsal) verilmiş parsellerde, mevcut yapıların yapıldıkları tarihten bugüne imar mevzuatında meydana gelen değişiklikler dolayısıyla ortaya çıkan inşaat alanı kayıplarının giderilerek, dönüşümün hızlandırılması hakkındaki önerge mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Önergeye göre; evi az veya orta hasarlı ya da evi deprem yönetmeliğinden önce yapılmış vatandaşların evlerini yıkıp yenisini yaparken meydana gelecek hak kayıpları önlenecek. 

‘TARİHİ BİR İMZA ATTIK’
Önergeye ilişkin açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bu kararımız ile Bayraklı’daki meclis üyelerimiz Bayraklı’nın yeniden inşası için tarihi bir imza atmışlardır. Burada emeği geçen herkese şükran borçluyum. Bu karar, evi az veya orta hasarlı ya da evi deprem yönetmeliğinden önce yapılmış yurttaşlarımız evlerini yıkıp yenisini yaparken meydana gelecek kayıpları önlemek ile ilgili bir plan notu. Bu sadece Manavkuyu, Mahsuroğlu Adalet mahallelerini kapsayan bir karar değil. Tüm Bayraklı’yı kapsıyor. Bu kararla evleri yıkılıp yeniden yapılan vatandaşlarımızın hak kaybını önlüyoruz. Adalet Mahallesi’nde ki 60 hektarlık alanla ilgili zaten revizyon planlarımız devam ediyordu, bu 600 hektarlık alandaki kentsel dönüşümü 600’e çıkaracağız, Çay Mahallesi’ne kadar uzanacak. Revizyon çalışmalarıyla Nafiz Gürman ve Yamanlar’ı içine alacak 600 hektardaki çalışmalar devam ediyor. Bu kararın Bayraklı’ya hayırlı olmasını diliyorum. Oy birliğiyle alınan bu karardan dolayı tüm meclis üyelerimizi de kutluyorum” diye konuştu.

‘GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK’
Belediyedeki personel revizyonu ve sözleşmelerle ilgili de konuşan Sandal, “Sözleşme süreci devam ediyor. Dün de arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kadroların şekillenmesiyle konusunda sendikayla ilgili bir görüş ayrılığı yok. Metin üzerinden geçiliyor. İzmir’de hem kadro revizyonu hem de sözleşme çalışmalarını sürdüren tek belediyeyiz” dedi. 

‘ENGELLİLERE ÖZEL MERKEZ’
Başkan Sandal, Bayraklı Belediyesi’nin Osmangazi Hizmet Binası’nın sadece engelli vatandaşların yararlanacağı bir hizmet merkezine dönüşeceğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi