Proje kapsamında, gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdaları toplanıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Nafiz Gürman'daki taziyeevimizin altında gıda bankamızı hizmete geçirelim. Sonra da ihtiyaca göre bunları artırabiliriz" dedi. Bayraklı Belediyesi, gıda israfının önlenmesi ve gıda firmalarından toplanan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için faaliyetlerini yürüten Gıda Kurtarma Derneği ile yapılan iş birliği sonucu kurulacak gıda bankası aracılığıyla daha fazla ihtiyaç sahibi aileye destek olacak.

'GIDA İSRAFINI ÖNLEMEK'

16 milyon kişinin açlık sınırında bulunduğu Türkiye'de yılda 300 milyar liralık gıda atığı bulunduğunu ve bu israfın önlenerek, kullanılabilecek ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmenin mümkün olduğunu anlatan GKTD Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, konuyla ilgili Bayraklı Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarına sunum yaptı. İnci, "Hedefimiz israfın önüne geçerek mümkün olduğunca fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak. Anlaştığımız firmalar ellerindeki fazla tüketilebilir ürünleri kurduğumuz dijital platforma girerek, yapılan analiz ve raporlarma sonucu ihtiyaç sahiplerine iletebilmemiz için bize veri oluşturuyorlar. Sistem üzerinde protokollerimiz olan dernek, belediye ve sosyal sorumluluk projeleri yapan diğer kurumlar bunları alıp, transferlerini sağlayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor. Şuanda 75 firmayla iş birliğindeyiz ve bugüne kadar 36 şehirde 14 milyon kilogramlık gıda bağışında bulunulmasına vesile olduk. İşlem ve sistem tamamen ücretsiz. Bayraklı'da da bunu hayata geçirmek sosyal belediyecilik açısından oldukça önemli. Aynı zamanda daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak. Dolayısıyla bir yer tahsisiyle günlük depolama ve dağıtım için gerekli desteklerin sağlanarak, projeyi Bayraklı'da da hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

NAFİZ GÜRMAN BAŞLIYOR

Sunumun ardından projeyi değerlendiren ve bir an önce çalışmaların başlaması için talimat veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Nafiz Gürman Mahallesi'nde bulunan Taziyeevimizin alt katı şuan boş durumda. Burayı depolama ve dağıtım alanı olarak kullanabiliriz. Bölge olarak dar gelirli ailelerin yoğun yaşadığı bir ilçedeyiz ve imkanlarımız dahilinde yurttaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu proje ile daha fazla ihtiyaç sahibi ailemize ulaşarak, desteklerimizi büyütmek istiyoruz ve bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Buna ilerleyen süreçte kırtasiye, kıyafet ve eşya gibi ihtiyaçları da entegre edip, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapabiliriz. Konuyla ilgili bir an önce protokolleri yapalım" dedi. Başkan Sandal, sunumun ardından proje için kullanılacak Nafiz Gürman'daki binada, incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi