Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bayraklı Belediye Meclisi, haziran ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Oturumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Ayasofya Camii’nde lanet okuyan İmam Mustafa Demirkıran’ın kınanması tartışma konusu oldu. 

MİLLET İTTİFAKI, ATATÜRK’E HAKARETİ KINADI
Toplantını dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat, Ayasofya'da düzenlenen bir törende, İmam Mustafa Demirkıran'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. CHP’li Can Polat, Millet ittifakı adına okuduğu bildiride, “Atatürk’e hakaret edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Millet İttifakı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz” dedi.

 

AKP: BAYRAKLI’NIN SORUNLARI KONUŞULMALI
Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, Atatürk’ün herkesin değeri olduğunu ancak mecliste Bayraklı’nın sorunlarının konuşulması gerektiğini savundu. AKP’li Aktaş, “Atatürk ile ilgili söylediğiniz birçok şeye katılıyoruz. Ama dönüp de bir kendinize bakın. Bu masalarda Atatürk’ü savunuyorsunuz, sonra arka mahallelerde bu devlete, bu vatana ihanet edenlerle kol kola yürüyorsunuz. Atatürk’ün askerlerine it diyenlerle yol yürüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

‘ATATÜRK’E LAF SÖYLEYENLER ALÇAKTIR!’
AKP’li Aktaş’ın sözlerine sert tepki veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ne alaka, bırakın bu işleri! Abdullah Bey’in mikrofonunu kapatın. Burada ast olan; Türkiye’nin Kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e laf söyleyen statüsü ne olursa olsun, alçaktır, namerttir! Bu söylenen şey bundan ibarettir. Burada sizi rahatsız eden, okunan basın bildirisinde fazla olan şey nedir? Bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e söz söylemek kimsenin haddine değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk her yerde konuşuruz, hiç kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi