“Her mahalleye bir kütüphane” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Karabağ, şimdiye kadar 23 mahallenin 14’ünde kütüphane açtıklarını hatırlattı. Başkan Karabağ, “Herkes İçin Kütüphane’ projesi kapsamında takdir görmek bizi oldukça memnun etti. Kütüphanesiz mahalle bırakmayacağız. Ayrıca bir engelli kütüphanesi projemiz var. Şuanda engelli vatandaşlarımıza okumak istedikleri kitapları evlerine kadar teslim ediyoruz.  Kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli demeden herkesin kitap okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Kitaplar birer ışıktır. Yol gösterir, karanlıkları aydınlatır, ufuk açar. Kitapların yaydığı bu ışıktan bütün vatandaşlarımızın sınırsız bir şekilde yararlanması için bu uluslararası projenin de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bill ve Melinda Gates Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi ile proje kapsamında çalışmalarımızı güçlendirerek devam edeceğiz” dedi.

HEYET BAYRAKLI’YA GELECEK

Resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın maddi desteği ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi girişimiyle gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesi ile; il, ilçe ve belde belediyelerine ait kütüphaneleri bir toplum merkezine dönüştürerek çocuklara, gençlere, engellilere, kadınlara,  yaşlılara, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim, kültür konularında kazanımlar sağlanması amaçlanıyor.

Önümüzdeki günlerde Hacette Üniversitesi’nden bir heyet Bayraklı’ya gelerek kütüphaneleri gezecek, uygun olan noktalara bilgisayar ve program desteği (sesli çocuk kitabı, e-devlet uygulamaları, web sitesi hazırlama) sağlayarak kütüphaneleri cazibe merkezi haline gelmesi için çalışma yapacak.    

FOTO ALTI: Antalya’daki sempozyumda teşekkür plaketini alan Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürü Engin Özgürel, plaketi Başkan Karabağ’a teslim etti.

FOTO ALTI: “Her mahalleye kütüphane” hedefiyle yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 23 mahallenin 14’ünde kütüphane açtı. Başkan Karabağ, 15. kütüphaneyi yakında ilçeye kazandıracaklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi