Geçen yıl düzenlenen serbest konulu Ulusal Karikatür Yarışması'na 235 çizer 454 eserle katıldı. Bayraklı Belediyesi, yarışmanın beklenenden fazla ilgi görmesi üzerine ve devamlılığı sağlamak amacıyla 2. Ulusal Karikatür Yarışması düzenlemeye karar verdi. Bu yılki konu, "Hayvan sevgisi ve deve güreşleri" olarak belirlendi. Yarışmaya profesyonel ve amatör herkes katılabilecek. Yarışmacılar en fazla 3 karikatür ile yarışmada yer alacak. Yarışmacıların göndereceği karikatürler daha önceden hiçbir ulusal veya uluslararası yarışmalarda ödül almamış olması şartı (sergilenmiş veya yayınlanmış olabilir) aranacak. Ana fikir ve teknikte yenilik taşıyan karikatürlere özellikle önem verileceği yarışmanın son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 olarak belirlendi. Yarışma sonucunda Bayraklı Belediyesi yarışmada finale kalan karikatürlerin sergisini açacak.

"YETENEĞİNE GÜVENENLERİ BEKLİYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, düzenledikleri ilk yarışmada birbirinden değerleri eserleri görme fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Jürimiz dereceye girenleri belirlerken oldukça zorlandı. Çünkü gelen karikatürlerin hepsi çok güzeldi. Bu yıl arkadaşlarımız yarışmanın konusunu, 'Hayvan sevgisi ve deve güreşleri' olarak belirledi. Güzel oldu. Bilindiği gibi her yıl deve güreşi festivali düzenliyoruz ve bizim bu festivalimizde kan ve gözyaşı asla yok. Aynı şekilde birlikte yaşadığımız can dostlarımız için elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanıyoruz. İkincisini düzenleyeceğimiz karikatür yarışmasına birbirinden güzel karikatürlerin geleceğinden eminim. Herkese başarılar diliyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Öte yandan seçici kurul kasım ayında değerlendirmede bulunacak. Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye ise bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca 3 kişiye mansiyon (500 lira) ve 3 kişiye ise 18 yaş altı teşvik ödülü (250 lira) verilecek. Şartname ve başvuru dilekçesi örneklerine www.bayrakli.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Eserler şahsen veya posta yoluyla Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teslim edilecek. Karikatüristler yarışmayla ilgili bilgileri 0 232 345 90 91-92 numaralı telefonlardan alabilecek.

Editör: Haber Merkezi