Bayraklı Belediyesi’nde tam anlamıyla bir ‘yürü ya damat’ vakası yaşanıyor. Bayraklı Belediyesinde herkesin dilinde olan damat Gökalp Işın’ın hızlı yükselişi devam ediyor. Ancak bu yükselme belediyenin emektar personelinin de tepkisine neden oluyor. Hasan Karabağ’ın geçen yıl Başkan Yardımcısı olarak atadığı Işın’ın yükselişi bununla sınırlı kalmadı. Süreç içinde kritik müdürlüklerin bir bir bağlandığı Işın’ın sorumluluğunda şuan 5 müdürlük var. Ancak dahası da var; damat Işın aynı zamanda kendisine bağlı 5 müdürlükten 3’ünü vekil müdürü olarak bizzat yönetiyor. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın damadına olan bu güveni önümüzdeki süreçte Işın’ın belediyedeki yetki alanını daha da büyütecek mi bilinmiyor. Ancak bu durum bile Bayraklı Belediyesi personeli arasında şimdiden rahatsızlık konusu olmuş görünüyor.

KİMDİR GÖKALP IŞIN?

Peki damat Işın kimdir?  Başkan Karabağ’ın kızı Deniz Karabağ ile evli olan Gökalp Işın, devlet memuriyetine askerde başladı. Astsubay başçavuş rütbesindeyken Başkan Hasan Karabağ’ın kızıyla evlenince belediyeye transfer olan Işın, ilk olarak belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğünde memur olarak işe başladı. Işın, sırasıyla müdürlüklere vekalet etmeye başladı ve son olarak da Karabağ’ın görevdeki beş başkan yardımcısından birisi oldu.

IŞIN’IN SORUMLULUĞUNDAKİ VE YÖNETTİĞİ MÜDÜRLÜKLER

Veteriner İşleri Müdürlüğü Işın’a bağlı olarak hizmet veriyor. Fen İşleri Müdürlüğü hem Işın’a bağlı hem de Gökalp Işın bu müdürlüğü vekaleten yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü aynı şekilde Gökalp Işın’a bağlı ve Işın burada da aynı zamanda vekil müdür. Destek Hizmetleri Müdürlüğü de Işın’ın sorumluluğunda…  Bilgi İşlem Müdürlüğü yine hem Işın’a bağlı hem de Işın bu müdürlüğü de vekil müdür olarak bizzat yönetiyor.

Öncü Şehir

Editör: Haber Merkezi