Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde, Bayraklı’da ofisinin bulunduğu binanın yıkıldığını açıklamış, yıkılan binada bulunan ofisine ilişkin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Bayraklı Belediyesine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD’a dilekçe verdiğini belirtmişti. Susmuş paylaşımında, “Avukatlık ofisi olarak kullandığım taşınmazımın bulunduğu apartman, 30 Ekim depremi sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olarak 3’üncü proje alanına dahil edilmiş, 140 m2’lik bağımsız bölümlerimiz 60 m2’lik daireler olarak inşa edilmeye başlanmış ve yaptığımız hak sahipliği başvurularımız reddedilmiştir.  Binanın yeniden inşası için ödeyeceğimiz bedelin ne olacağı konusu da hala bir netlik kazanmamıştır.  Bu durumda İlçe Başkanı kimliğimle değil, tıpkı diğer tüm deprem mağdurları gibi yıllarca kredisini ödeyerek sahibi olduğum taşınmazıma ilişkin yasal başvuru haklarımı kullandığımı önemle belirtmek isterim. Elazığ ve Van depremleri sonrası açılan davalarda verilen emsal kararlar ve Yüksek Mahkeme kararları ışığında hukukçu kimliğimle ve deprem mağduru olarak belediyeye sunduğum dilekçe aynı zamanda asli sorumlu sıfatları nedeniyle Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ve AFAD’a da verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı. Gelişmeler sonrasında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. 

‘ÖRGÜTÜMÜZ DEĞERLENDİRECEKTİR’
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un Bayraklı Belediyesi’ne dilekçe vererek tazminat talep etmesi hakkında değerlendirmesinin sorulması üzerine konuşan Başkan Sandal, “Sonuç itibarıyla bu örgütün sorunu ama sanıyorum İl Başkanlığı’nı ilgilendiren bir durum. Sanıyorum gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. Benim bir şey söylemem çok doğru olmaz. Örgütümüz değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı. 


‘NEDEN BAYRAKLI’YA DAVA AÇIILIYOR?’
‘Bu minvalde başka dilekçeler de var mı?’ sorusuna yanıt veren Sandal, “Daha önce bu tür dilekçeler geliyordu” dedi. Sandal, ‘Bu dilekçeler karşısında ne yapacaksınız, Bayraklı Belediyesi’nin tazminat ödemesi söz konusu mu?’ sorusuna ise, “Söz konusu bölgeye yapılaşma ruhsatı veren merkezi hükümet belli. İlgili yasa ve yönetmeliklere göre de vermek zorunda zaten. Ağırlıklı olarak Bornova ve Karşıyaka Belediyesi’nin verdiği ruhsatlar. Neden Bayraklı Belediyesi’ne dava açıldığını anlamış değilim. Böyle bir davanın emsal teşkil edebilmesi için tüm Türkiye’de milyonlarca davaya konu olabilecek bir durum” yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi