Türkiye'deki gençlik hareketinin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ölümlerinin 50'nci yılında Bayraklı’da düzenlenen etkinlikle anıldı. 3 fidan anısına heykelleri önüne karanfiller bırakıldı. Bayraklı Yamanlar Mahallesi'ndeki Nafiz Gürman Rekreasyon alanında bulunan 3 fidan heykeli önünde düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“YOLUMUZ DENİZ'LERİN YOLUDUR”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Deniz Gezmiş’in ve mücadele arkadaşlarının mirasına sahip çıkmaya her zaman, her koşulda, sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü Deniz demek; başka bir sevda demek, bizim yüreğimiz, ışığımız, her türlü yılgınlığa karşı sırtımızı yasladığımız değer demek. Meydanlarda halkı için mücadele etmek demek. Biz bu onurlu mücadelenin her zaman arkasında duracağız. Rehberimiz; bize onurlu bir yol gösteren, bu ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele etmemizi söyleyen Deniz'lerin, Yusufların, Hüseyinlerin yoludur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, “3 fidan her 6 Mayıs’ta yeniden doğmaktadır. 3 Fidan asıldı binler yeşerdi ve tohumlarından yeşermeye devam ediyor. Onları asanlar ise tarihin utanç abideleri olarak bir köşede çürüyüp, bitecek. Ezilenlerin ezenlere karşı mücadelesi her zaman devam edecek. Sanmayın bizi asarak bitireceğinizi. Dalga dalga büyüdük biz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Devrim şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi