Bu etkinlik aynı zamanda Guinness rekorlar kitabına girmek için aday olacak. Bayraklı Belediyesi, İngilizcesi “Largest Human Map” olan, insanların oluşturduğu en büyük harita kategorisinde bir rekorun altına imza atacak. Öte yandan Smyrna Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikte Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3 D mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) yapılacak. Bunun için de alana 540 metrekarelik dev bir beyaz perde yerleştirildi.

Bayraklı Belediyesi, 28 Ekim Cuma Günü Smyrna Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı’na yakışır bir etkinliğin altına imza atacak. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde 2123 Cumhuriyet gönüllüsü aynı anda zeybek oynayacak. Bu gösterinin ardından 2123 kişi bir araya gelerek Türkiye haritası oluşturacak.

REKORUN ALTINA İMZA ATACAKLAR

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nda aynı zamanda bir de rekor kıracak. 2123 kişinin oluşturacağı Türkiye haritası aynı zamanda insanların oluşturduğu en büyük ülke haritası olarak tarihe geçecek. Bunun için Guinness rekortmeni Onur Tümer, öncülüğünde Guinness Rekorlar Kitabına başvuru yapılacak.

GÖRSEL ŞOV BÜYÜLEYECEK

Öte yandan Smyrna Meydanı’nda etkinliğe katılanlar muhteşem bir görsel şölene tanıklık edecek. Meydana kurulan 540 metrekare büyüklüğündeki beyaz perdeye 7 projeksiyon cihazıyla Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3 D mapping gösterisi yansıtılacak. Işık ve ses sistemiyle desteklenecek bu gösteri de uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıl dönümünde büyük bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız etkinlikler büyük ses getirdi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünde yine muhteşem bir organizasyon gerçekleştireceğiz. 28 Ekim Cuma günü saat 19.23’te Smyrna Meydanı’nda 2123 kişi zeybek oynayacak ardından da Türkiye haritası oluşturacak. Ayrıca Atatürk ve Cumhuriyet konulu muhteşem bir görsel şov gerçekleştirilecek. O gün bir rekorun altına da imza atacağız. Tüm hemşehrilerimi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.   

Editör: Haber Merkezi