TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Bayındır Belediyesi’nden 12 Kasım tarihinde işten çıkarılan çalışanların işe iade davasından olumlu karar çıktı, çalışanlar tazminatlarını almaya hak kazandı. İşten çıkarılan işçiler, bu kez de kıdem ve ihbar tazminatlarını alabilmek için mahkeme yoluna gitmeye hazırlanıyor.
31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminden AKP’ye geçen Bayındır Belediyesi’nde çalışmakta olan Ümmü Kaşkavalcı, Meliha Yeşiltepe, Gülin Hassoy ve Arzu Gülbay’a “Belediye maaşları ödeyemiyor, küçülmeye gidiyoruz” denilerek 12 Kasım 2019 tarihinde işten çıkarıldı.

ARABULUCU İLE SONUÇLANDI

İşten çıkartılan belediye çalışanlarından Ümmü Kaşkavalcı, Gülin Hassoy ve Arzu Gülbay; Bayındır Belediyesi’ne “işe dönüş davası” açtı. Gerçekleşen arabulucu görüşmeleri neticesinde işten çıkarılan işçiler haklı bulunarak, Bayındır Belediyesi’nin tazminat ödemesi yönünde karar aldı.
“Küçülmeye gidiyoruz” açıklaması ile çalışanlarını işten çıkartan Bayındır Belediyesi, mahkeme masrafları ile birlikte 60 bin liralık bir meblağ ödemek zorunda kaldığı bilgisine ulaşıldı.

YENİ DAVA YOLDA

Mahkemenin sonlanması ile birlikte tazminatlarını alan çalışanlardan Ümmü Kaşkavalcı sürece ilişkin İz Gazete’ye konuştu. Kaşkavalcı, Bayındır Belediyesi’nden ideolojik sebeplerde çıkarıldığını belirterek, işten çıkarılma sürecinde 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte belediye yönetiminin Cumhuriyet Halk Partisi’nden AKP’ye geçişinin etkisinin bulunduğunun altını çizdi. Hukuki sürecin henüz sonlanmadığını belirten Kaşkavalcı, “Bundan sonrasında hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Fazla mesailerimiz, kıdem ve ihbar tazminatlarımızı alabilmek için dava açmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

  

Editör: Haber Merkezi