Bayındır’da sadece Balcılar Mahallesi’nden uygulanan EKÜY Projesi, tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum için geliştirilmiş bir üretim sistemi. Entegre ve kontrollü ürün yönetimi yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken insan sağlığını, doğal yaşamı ve çevreyi koruyacak ve iyileştirecek biçimde üretimi yönetiyor. 

Her sene olduğu gibi bu sene de şenliğe ilgi oldukça yoğundu. Şenliğe katılmak isteyenler için Bayındır Belediyesi önünden otobüsler kaldırıldı. Çevre ilçe ve köylerden de ilginin oldukça yoğun olduğu gözlemlendi. Şenliğe katılanlara tavuklu pilav ikram edildi.

Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Bayındır Belediyesi Başkan Yardımcısı Ruhi Akşan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Peynirci de şenliğe katılanlar arasındaydı. Şenlik Balcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güme’nin konuşması ile başladı, ardından Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Akşan ve Bayındır Kaymakamı Barboros Baran konuşmalarını yaptı. Ruhi Akşan konuşmasında, “Bu çevrede, özellikle dağlık alanlarda bulunan mahallelerimizde yüzlerce aile kiraz üretiminden geçimini sağlıyor ve kirazımız dünyaya ihraç ediliyor. Çok güzel şeyler oluyor ama amacımız çiçekçilikte ve süt üretiminde olduğu gibi kiraz üretiminde de ilçemizin adını daha yukarılara taşımak. Buna inanıyoruz ve hep beraber olursak, birlikte çalışırsak olacağını biliyoruz.” diyerek kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptı ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenlik Bayındır Belediyesi Halk Oyunu ekibinin gösterisi ile devam etti. Bu esnada, şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Peynirci, Ziraat Mühendisi Seher Tuba Bayram ve kiraz üreticisi Ekrem Çalıdağ’dan oluşan jüri 10 katılımcının kirazların değerlendirerek ilk üçü belirlediler. Yarışmada, yetiştirdikleri kirazlar ile üçüncü Mustafa Özüzeybek, ikinci Mustafa Sarıot, birinci ise Arif Akkavak oldu. Birinciye ödülünü Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, ikinciye Belediye Başkan Vekili Ruhi Akşan, üçüncüye ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Peynirci verdi. Şenlik, Ege Folklor Araştırmaları Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunu ekibinin gösterileri ile sürdü; ardından önce halk müziği sanatçısı İbrahim Kılıç sonrasında da TRT sanatçısı Nesrin Toker sahneye çıkarak izleyenleri coşturdu, Ozan Pınar, Oktay Öksüz, Hasan Ateş Ozan Aşkın ve Şükrü Ünalan’dan oluşan ekibin şarkıları ile son buldu. Şenlik sonunda katılan sanatçılara teşekkür plaketlerini Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Akşan, Meclis Üyeleri Cemal İrim, İsmet Gencer, Durmuş Köpüklü ve Balcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güme verdi.

Editör: Haber Merkezi