Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye başkanları, siyasi partilerin liderleri, sivil toplum kuruluşları ve soydaşlarla buluşarak görüşmelerde bulunacağı Makedonya programının ilk gününde Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök’le bir araya geldi. Büyükelçilik binasında gerçekleşen görüşmede Başkan Batur’a Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler de eşlik etti. Batur, Üsküp Büyükelçisinden bölge ile ilgili bilgiler alırken, karşılıklı iş birliği ve ortak çalışmalar konuşuldu.

“GÖÇMEN KARDEŞLERİMİZİN SELAMINI GETİRDİK”

Büyükelçi Sekizkök’e, üzerinde, İzmir’in kuruluş efsanesinde yer alan Büyük İskender’in rüyasını betimleyen sikkesini günün anısına armağan eden Başkan Batur, Konak’ta önemli bir göçmen nüfusu olduğunu hatırlatarak, “Konak’taki Makedon göçmeni kardeşlerimizin selamını getirdik” dedi. Her iki ülkenin de gerek tarihi gerekse kültürel anlamda köklü bağları olduğunu dile getiren Başkan Batur, “Tarihi, kültürel bağları derin olan iki ülke arasındaki barış dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek için geldik” diye konuştu.

SOYDAŞ DERNEKLER UNUTULMADI

Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliklerinde Konak’ta örnek çalışmalar yürüten, özellikle dezavantajlı kesimleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarını önceleyerek ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yapılmasına destek olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Makedonya’da da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmeyi ihmal etmedi. 51 soydaş derneği çatısı altında toplayan Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği’nin (MATÜSİTEB) Genel Başkanı Hüsrev Emin’le bir araya gelen Başkan Batur, buradaki sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi