Toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Konak ilçe yöneticileri, İyi Parti Konak İlçe başkanı ve yöneticileri, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, madde bağımlılığı ile belediye olarak ilk mecliste Madde Bağımlılığı Komisyonu kurarak gençlere bağımlılıkla ilgili ellerinden gelen katkıyı sunma kararlılığını gösterdiklerini söyledi. Konak’ın uyuşturucu bağımlılığı ile çok fazla sorun yaşayan bir ilçe olduğunu dile getiren Batur, “Polisiye tedbirlerle ve eğitim konusunda yapılacak çalışmalarla gençlerin uyuşturucudan kurtulması için elimizden gelen katkıyı birlikte yürüteceğiz. ‘Belediye ne yapabilir ki?’ noktasında eleştirilerde aldık ama bir kişiyi bile kurtarsak bizim için başarıdır. Bu anlayışla yola çıktık. ”Batur; Madde bağımlılığına karşı mücadelede kararlıyız" dedi. Başkan Batur konuyla ilgili çok yeni bir gelişmenin de müjdesini verdi.  Basmane’de Oteller Sokağı’nda 3 katlı, eskiden otel olarak kullanılan bir binanın Konak Belediyesi’ne sahibi tarafından bağışlandığını belirterek, bu binanın madde bağımlılığı merkezi haline getirileceği ve çalışmaların bu binada sürdürüleceği müjdesini verdi. Komisyon üyelerinin çalışmalarına da teşekkür eden Batur, muhtarlarla diyaloğa geçildiğini ve sorunlu mahallelerdeki vatandaşlarla birlikte çalışmalar yapılacağını kaydetti.

İMAMOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Batur, konuşmasında Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerini bir kez daha kazanan Ekrem İmamoğlu’nu da tebrik etti. Destek vermek üzere İstanbul Bağcılar’da çalışmalara katılan Başkan Batur, “Her şeyin güzel olduğu bir pazar yaşadık. Bunun mutluluğu ve rahatlığı içindeyiz. İstanbul’da demokrasi şöleni yaşandı. İki aydır her gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu İmamoğlu. İki kez seçim kazandı. 18 Nisan’dan bu yana da bize göre her gün Büyükşehir Başkanıydı. İstanbul’da yaşayan vatandaşların çok büyük takdiriyle ve çok büyük bir oy farkıyla seçilmesi ve demokrasinin yeniden tecelli etmesi, en önemlisi de insanların yeni bir bakış açısıyla hem demokrasi açısında hem özgürlükler bakımından ülkede yeni şeyler olacağını hissetmesi ve gülmeye başlamasını orada yaptığımız çalışmalarda gördük. İstanbul’da inşallah bundan sonra da her şey çok güzel olacak” diyerek bir kez daha İmamoğlu’nu tebrik etti.   

MAALESEF UYUŞTURUCUYA RAKAMLARI ARTIYOR

Bostancıoğlu, Konak Belediyesi olarak İzmir’de Başkan Abdül Batur öncülüğünde ilk kez bir  ‘Madde Bağımlılığı Komisyonu’ kurulduğunu ve komisyon çerçevesinde madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ciddi bir yol haritası belirlendiğini ifade etti. Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı yaşının giderek düştüğünü belirterek, “Birleşmiş Milletlerin 2018 yılında yayımladığı Uyuşturucu Raporu’na göre dünya üzerinde 31 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunuyor. Bu rakam 2016’da 29,5 milyondu. 2018 yılına kadar aradaki 1,5 milyonluk artış uyuşturucu tehdidinin ciddiyeti konusunda alarm vermektedir. Yine aynı raporda, dünya genelindeki uyuşturucu kullanımı da 275 milyon olarak açıklanmıştır. Bostancıoğlu Madde bağımlılığı problemi toplumu en çok yaralayan ve genç nüfusun en büyük tehdidi haline gelen ulusal ve uluslararası ciddi bir savaştır. Biz de Konak’ta yapacağımız çalışmalarla gençleri sosyal yaşama ve topluma geri kazandıracağız.  Mücadelemizi sevgiyle ve iyilikle sürdüreceğiz” dedi.