İZGAZETE - Başkan Tunç Soyer her sabah olduğu gibi bu sabah da İzmirlilerle not defterini paylaşmaya devam etti. Soyer bu kez toplu ulaşımda ulaşılan rekor düşüş rakamlarına değinirken, vatandaşlara maske hatırlatması yaptı.

''Bu onurlu görevi sizler adına yürüttüğümü hiç unutmayacağım. Şeffaf, hesap veren yönetim anlayışından asla vazgeçmeyeceğim. İşte bugünkü not defterim'' sözleriyle paylaşımını yapan Soyer;

''Değerli İzmirliler hepinize sağlıklı bir hafta diliyorum. Zorunlu değilseniz aman kesinlikle evden çıkmayın.

Ben de Pazar günü Kültürpark 3 Nolu Hol’de gıda paketlemeye yardım eden gönlüllüleri ziyaret edip sonra evden çalıştım.

Toplu ulaşımda 110.000 toplam biniş düzeyi ile yolculuk sayısı kriz öncesine göre %89,3’lük düşüşle gerçekleşti. Bu krizin başından beri ulaşılmış en başarılı rakam. Toplu ulaşımda maskeli biniş dönemi başladı. Dün ESHOT Genel Müdürlüğümüzce başlatılan maske dağıtımı bugünden itibaren tüm taşıma araçlarına yayılacak. Zabıta ekiplerimiz İZO işyerinde gıda satışı ve sosyal mesafe denetimi yaptı.

Açıkta sağlıksız gıda satan 30 kişiye ceza uygulandı. Pazar yerlerinde ilçe belediye zabıta ekiplerine destek verildi.

Çevre sağlığı ekiplerimiz 70 Pazar ve 75 ayrı noktada dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Desteklediğimiz 1355 aileye gıda kolisi ve ayrıca içinde taze sebze, meyve bulunan paketi birlikte ulaştırdık.'' dedi. 

Editör: Haber Merkezi