Torbalı’yı Aliağa’ya bağlayan İZBAN hattı 16 günde 150 bin dolayında yolcu taşımacılığı yaparken hızlı trenden yararlananların arasına Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı. Başkan Görmez, İzmir’deki bir toplantıya katılmak amacıyla İZBAN’ı kullandı. Hızlı trene Tepeköy İstasyonu’ndan binen Başkan Görmez, İzmir kent merkezinde de metroyu kullanarak toplantıya gitti. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i hızlı trende gören yolcular cep telefonlarına sarılarak bu anı görüntülediler. 

“TOPLU ULAŞIM ARTIK DAHA KOLAY”

Vatandaşların ulaşımda İZBAN’ı tercih etmelerini öneren, kendisinin de acil durumlar dışında İZBAN’ı kullanacağını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Avrupa’dan örnekler vererek şunları söyledi” sosyal statümüz, olanaklarımız ne olursa olsun mecbur kalınmadıkça toplu ulaşım araçlarını kullanmak önceliğimiz olmalıdır. Özellikle Torbalı ulaşımında yeni bir dönem başladı.  Aktarmalı sisteminde teknik düzenlemelerden sonra kaldırılacağına ilişkin bilgiler alıyoruz. Benim kent kartım hep yanımda olacak.” şeklinde konuştu.

METROPOLİS’E DAVET

Bakanlıkça ören yeri kabul edilen Metropolis antik kentinin Torbalı ilçe merkezine sadece 5 km. mesafede bulunduğunu hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İzmirlileri antik kentimiz Metropolis’i görmeye, Torbalı’nın eşiz doğal güzelliklerini, kırlarını, dağlarını, köylerini, zengin bitki örtüsünü, kuş türlerini gözlemlemeye davet ediyorum. Çünkü Torbalı artık İZBAN’la daha ulaşılır ve yakın bir ilçe. İzmir’in yeşili, gülümseyen yüzü bir ilçeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi