Beydağ Belediye Başkanı CHP’li Feridun Yılmazlar Tugay Can ile Gün Doğdu'nun konuğu oldu. 

'İLÇEMİZDE HİÇBİR COVİD-19 HASTASI OLMADI'

“Pandemi kapsamında kriz belediyeciliği nedir, neler yaptınız?” sorusuna Yılmazlar, “Belediye olarak pandemide gayet güzel çalıştık. Hatta biraz daha farklı çalışarak, ATM’ler, asansör boşlukları gibi yerleri her gün ilaçladık. Bugüne kadar ilçede hiçbir kovid hastası olmadı. Bu kriz dünyanın başına gelebilecek en büyük dertlerinden biridir, inşallah en kısa zamanda atlatırız. Her yerde vefa grupları kuruldu, bizlerde kaymakamlıkla eşgüdümlü çok güzel çalıştık. Şu anda yine hazırlıklıyız, ikinci bir dalga olursa dezanfaktan, maskeler hazır. En büyük sıkıntımız maddi kaynak, giderler bizi baya bir sarstı” dedi.

Birkaç projenin bittiğini kaydeden Yılmazlar, “Beydağ Kalesi Uyanıyor” Projesinin devam ettiğini İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in kendilerine destek vereceğini belirterek, projeler tamamlanınca herkesi Beydağ’a beklediklerini kaydetti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında tüm evlere Türk bayrağı dağıttıklarını hatırlatan Başkan Yılmazlar, “Halka bir nebze moral olmasını sağladık” diye konuştu.

‘HERKESİ BEKLERİZ’

Dört katlı bir alan olduğunu ve düğünlerin orada yapıldığını ancak eskidiği için yenileme çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yılmazlar, “Hem o sosyal tesisin ihtiyacı olan elektrik hem de bölgeye satılmak üzere güneş enerjisi sistemleri projesi düşünüyoruz. İlçemiz tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçe. İncir ve kestane bizde yoğun. İncir pazarı Aydın bölgesine taşındı. Bizde kestane pazarı bizden başka yere gitmesin diye festival düşündük. Çok güzel bir festival gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

‘HASTANE BİTMEK ÜZERE’

Yılmazlar, Beydağ’da 10 yataklı bir hastanenin bitmek üzere olduğunu ve yerel ürünleri değerlendirmek amaçlı 4 ayrı kooperatif kurduklarını söyledi. Başkan Yılmazlar, “Bu kooperatiflerle büyük işler yapmak istiyoruz. Küçük dokunuşlar yaptık. 1875’ten beri Beydağ’da maden işletmesi var, özel bir şirkette. En büyük ideallerimizden biri kapanan köy okullarındaki Atatürk büstlerini köy meydanlarına almak ve bunu yapıyoruz da. Kendi ekmeğini kendin yap projemiz var, bu kapsamda her köye bir fırın yapıyoruz. Baraj önünde devasa bir alanımız var seçim öncesi söz vermiştik, burayı bir sera yapmak istiyoruz. Bunda da baya bir yol olduk. Yine seçimden önce söz vermiştim, belediyenin binası için dışardan gelen misafirimizin araba koyacağı yer yok. Görüşemeler devam ediyor, Beydağ Belediyesini taşımak istiyoruz. Spora çok önem veriyorum. Yamaç paraşütü için Türkiye’de hava akımı için iyi olan az yerlerden biridir. Herkesi bekleriz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi