İsmail Yetişkin, Seferihisar sezonunun normal süreçten üç ay önce başladığını, yazlıkçı sayısının çok fazla arttığını kaydederek, “İlçe Sağlık Müdürlüğü ile devamlı temas halindeyiz. Genel yazlıkçılarla ilgili bir sıkıntımız yok. Genelde cenaze, düğün, asker uğurlama gibi olaylarda artış gözlemlendi. İç Anadolu, Doğu Anadolu tarafından gelen misafirlerimizde vaka olduğu belirlendi. Bulaş sayısı bu alanlarda artıyor. Bunlara dikkat edilse vaka sayısı bence azalacak. Vaka sayısı şu an Mart ayından daha fazla artışta Seferihisar’da ilk başladığımız günden yüzde 80 fazla görülüyor. Mayıs gibi 30-35 vaka vardı şu an 80-85’i buldu. 1 ölüm oldu. 2 kişi hastaneye yattı. Diğerleri karantinada veya ev korumalarında” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNİ ANLATTI

Pandeminin başlamasıyla beraber kriz masası kurduklarını söyleyen Başkan Yetişkin, “Bakıma muhtaç olanlara sıcak yemek gitti. Yaşlılarla ilgilenildi. Santral kuruldu tüm şikayetler orada toplandı. Halk deseniz çok büyük dayanışma örneği gösterdi. Seferihisar Halk Market üzerinden yardımar oldu biz de onları gerekli yerlere ulaştırdık. Dezenfekte çalışmalarımız zaten devam ediyor. Şu ana kadar pandemi sürecinde elimizin değmediği kimse kalmadı diyebilirim. Seyyar Market kurduk ve onları vatandaşların ayağına götürdük. Birçok yatırımı durdurup halk için çalışmaya çalıştık” diye konuştu.

‘TESADÜF DEĞİL’

İzmir’de yaz aylarında çıkan yangınların değerlendirilmesi üzerine Yetişkin, “Ben bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum. Birilerinin bilerek yaktığına inanıyorum. Şu grup bu grup diyemem. Yarım saat arayla farklı yerlerde yangınlar çıkıyor. Bu hiçbir şekilde tesadüf olamaz yani üç yangın yarım saat arayla. Ekmeksiz Koyu halka kapalı bir araziydi, çeşitli görüşmeler sonucunda oraya görevli koyun temizlik yapılsın mangal yakılması engellensin. Kontrolünü biz yapıyoruz o bölgenin. Bize herhangi bir şekilde bize devri olmadı. Birinci derece sit alanı. Biz oysaki birçok kere Bakanlıklar düzeyinde görüşmeler yaptık ama bir sonuç alamadık. Tabi ki otoparkı da yok insanlar gelişigüzel park ediyorlar orman yanına. Allah korusun bir yangın çıktı oranın tek giriş tek çıkışı var. 50-60 araba yanmış, daha fazla yanabilirdi. Sitelere sıçrayabilirdi. Bizi en çok sevindiren can kaybı olmaması ama gönül mal kaybı da olmasın isterdi” ifadelerini kullandı.

‘SOYER BİR ŞANS’

Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığına geçmenin hem zor hem de şans olduğunu belirten Yetişkin, “Tunç Başkanın çok büyük artıları var. Çünkü Seferihisar’ı çok iyi tanıyor ve her sokağını biliyor. En arka sokakla ilgili bir problem olduğunda derdimizi hemen anlatabiliyoruz ve hiç düşünmeden esirgemeden yardımcı olmaya çalışıyor. Büyük bir şans Seferihisar için bizde elimizden geldiğince uyum içinde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Yorumlardan gelen soruları da cevaplayan Yetişikin, Karakayalar’da semt pazarı, halk market ve açık düğün salonu kurulacağını söyledi.

İktidar Kurultay’ını değerlendiren Yetişkin şunları söyledi, “Dengelerin aynı olması mümkün değil. Çünkü yeni seçilen parti üyeleri, meclis üyeleri değişti. Üyeler değişse de İzmir’de bir değişikli olmaz. İzmir siyaseti de bunun farkındadır. Yoluna devam eder”

Editör: Haber Merkezi