GİZEM TABAN /İZ GAZETE- Seferihisar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İsmail Yetişkin, AKP’li meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclis toplantılarında; İBB Başkanı Tunç Soyer’in 10 yıl belediye başkanlığı yaptığı Seferihisar Belediyesi’ne yönelik öne sürdüğü “Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi’ni batırdı” yönündeki iddialara sert çıktı.

Katılamadığı önceki meclis oturumunda, kendisine yönelik yapılan eleştirilere kasım ayı meclis toplantısında yanıt veren İBB Başkanı Tunç Soyer, “Seferihisar Belediyesi’ni 10, İBB’yi 2,5 yılda batırdı’ demişler, bunlar doğru değil. Bunların bu biçimde değerlendirilmesi de doğru değil” ifadelerini kullanmıştı. Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan gösteren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de AKP’ye tepki gösterdi. 

‘DİMDİK AYAKTA’

İBB Meclisi’nde AKP Grubu’nun sık sık Seferihisar Belediyesi’nin borç batağında olduğuna dair iddialara sert çıkan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar Belediyesi dimdik ayakta! İşçiye 1 lira borcumuz yok, ikramiyeleri de veriyoruz. Allah’a çok şükür asla batma gibi bir durumumuz yok. Yatırım deseniz, yeni bir sürü ihaleye çıktık, onları takip etsinler. Yaptığımız işleri takip etsinler” dedi.

‘SEFERİHİSAR’I MARKA YAPTI’

İBB Başkanı Soyer’in Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığı süre boyunca ilçeyi bir marka haline getirdiğinin altını çizen Başkan Yetişkin, “Tunç başkan ne yapmış da Seferihisar Belediyesi’ni batırmış! Batırdıysa Seferihisar’daki emlak değeri nasıl bugünkü değerine ulaştı? Tunç başkan elinden geleni yaptı, çalıştı çabaladı, Seferihisar’ı bir marka değer haline getirdi. Bunun üzerine emlak değerleri arttı. Bugün burada müteahhitlik yapıp da ya da herhangi bir ev sahibi olup da halinden memnun olmadığını söyleyen bir kişi görmedim. Ne belediyesi batık ne Seferihisar halkı batık. Hiç merak etmesinler, dimdik ayaktayız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’Yİ BATIRDILAR’

AKP’ye yönelik, “Seferihisar ile uğraşmayı bırakıp ülkenin haline baksınlar,” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Yetişkin, “Önce kendilerine baksınlar, Türkiye’yi batırdılar” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi