Dikilili gençlerin yaşamlarına yön vermesi ve onların kariyer seçimleri ile hedeflerine bir adım daha yaklaşması amacıyla düzenlenen 'Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri’ söyleşilerinin konuğu Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun oldu. 

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Şehit Cengiz Topel Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri' söyleşi programının konuğu olarak bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 

Dikili Şehit Cengiz Topel Ortaokulu Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin meslek seçimlerinde doğru tercihte bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği 'Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri'nin konuğu olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Veterinerlik mesleğini, deneyimleri ile anılarını öğrencilerle paylaşarak, onların düşüncelerine ışık tuttu.  Okulun Türkçe dersliğinde, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Tosun, Veterinerlik mesleğinin özellikleri ve nasıl veteriner olunur konularında öğrencilerle uzun uzun söyleşti. Öğrencilerden gelen sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Tosun, 17 yıllık iş yaşantısı ve mesleki kariyeriyle ilgili çok değerli bilgi ve anılarını paylaştı.  Başkan Tosun'un ardından Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Buğra Akın mimarlık, Dikili Belediyesi çalışanları Utku Eliaçık mühendislik, Sevinç Topçuoğulları da, Arkeolog mesleğine ilişkin sunum yaptı. Gençliğe adım atmakta olan öğrencilerin sorularıyla yön verdiği etkinlik, hep birlikte söylenen şarkılarla son buldu.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN”

Çok sıcak bir ortamda gerçekleştirilen etkinliğin konuğu olmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "İnsanın geleceğini şekillendiren en önemli kararlar eğitim kariyeri ve meslek seçimidir. Bireylerin, istediği yaşam tarzına uygun bir mesleği seçmesi de tüm meslekleri daha iyi tanıması ile mümkün olabilir" dedi.  Başkan Tosun açıklamasının devamında, "Öğrenci kardeşlerimizin yaşamlarına yön verecek, kariyer seçimlerine ve hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak bu anlamlı etkinliği de çok önemsiyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Okul Müdürümüz Eylem hanımefendi olmak üzere tüm çalışanları gönülden kutluyorum. Öğrenci kardeşlerimizin kariyer planı yapmaları konusunda yardımcı olmak, bilinçli tercihler yapmalarında, hedef belirlemelerinde yol göstermek tüm yetişkinlerin sorumluğudur. Bizde bu inançla burada yer alarak etkinliğe katkı sunmaya çalıştık. Her şey çocuklarımızın aydınlık geleceği içindir" ifadelerine yer verdi. 

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ; ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK”

Dikili Şehit Cengiz Topel Ortaokulu Müdürü Eylem Bahadır da, verdikleri eğitimdeki temel amaçlarının yaşadığı topluma değer katan, mutlu insanlar yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “ Geleceklerini planlama yolunun başındaki çocuklarımıza yol göstermek, onların kendileri ve toplumumuz için en doğru mesleği iş edinmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda “Kariyer Günleri” başlıklı bir etkinlik planladık. Alanında başarılı ve yaptığı işten mutlu olan değişik meslekten insanları okulumuz Türkçe dersliğinde ağırlayacağımız etkinliğimizin başlangıcını Dikili Belediyesi’nin değerli başkanı Mustafa Tosun ve mesai arkadaşları ile yaptık.  Müdür Yardımcımız Lale Akan’ın yürüttüğü çalışmalar neticesinde bizleri kırmayan Dikili Belediye Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Tosun, Mimar Buğra Akın, İnşaat Mühendisi Utku Eliaçık ile Arkeolog Sevinç Çağlar Topcuoğulları mesleklerini, çalışma koşullarını, iş imkânlarını ayrıntılarıyla öğrencilerimize anlattı, onlardan gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülke insanımıza biçtiği medeniyet rotasında yaptığımız bu önemli yolculukta bizlere verdikleri manevi desteğin değerinin farkında olarak okulumuza ve çocuklarımıza yaptıkları tüm katkılardan dolayı kendilerine gönülden teşekkür ediyorum’ dedi. 

Editör: Haber Merkezi