GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan ikinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis toplantısında konuşan Başkan Soyer, deprem sonrasında dayanışmanın ve birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Toplantıda, daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve ESHOT Daire Başkanı görevlerinde bulunan Lütfi Ünal’ın 1. derece Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı kadrosuna atandığı meclisin bilgisine sunuldu.

DEPREMZEDELERE KONUT VE FATURALAR BÜYÜKŞEHİR'DEN 

30 Ekim 2020 tarihinde kentte meydana gelen deprem nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara; mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ait Karabağlar Uzundere’de bulunan toplamda 224 konutun 1 yıl bedelsiz tahsis edilmesi ve afet nedeniyle tahsis edilecek konutlarda elektrik, su giderlerine ait fatura bedellerinin, yakıt ve ortak giderlerinin belediye tarafından ödenmesine ilişkin önerge mecliste görüşüldü. Komisyonlara giden önergenin meclisten onay alması halinde depremzedelere 1 yıl bedelsiz konut verilecek, depremzedelerin elektrik, su giderlerine ait fatura bedelleri, yakıt ve ortak giderleri belediye tarafından ödenecek.

HİZMET BİNASI KULLANILACAK MI?

Depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasının son durumu hakkında meclis üyelerinden gelen soru üzerine açıklama yapan Başkan Soyer, “Hizmet binamızı boşalttığımızı söylemiştim. Hasar tespit raporu kesinleşene kadar kullanmayacağız. Rapor çıktıktan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi. 

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYI BAŞARMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Soyer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, AFAD, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ile çok uyumlu bir süreç geçirdik. Bahsettiğimiz birlikte çalışma, herkesin bir biçimde işin ucundan tutması ileride çok güzel hatırlayacağımız ve unutmayacağımız bir dayanışma örneğiydi. Bakanımızla bugün de görüştük, gelecek süreçte de birlikte çalışma iradesini ortaya koyduğunu gördük. Bu afet bize gösterdi ki çok daha el ele vermek, birlikte çalışmayı başarmak mecburiyetindeyiz. Bu sorunların çözümü birlik beraberliğin pekişmesinden geçiyor. Bunu ne kadar başarabilirsek İzmir’e daha iyi hizmet veriyor olacağız. Tüm İzmir’e Bayraklı’ya geçmiş olsun. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“BU FELAKETİ BİR DAHA NASIL YAŞAMAYIZ’IN DERDİNDEYİZ”

‘Bugün için yaşadığımız ve bedelini canlarla ödediğimiz bu felaketi ‘Bir daha nasıl yaşamayız’ın derdindeyiz’ diyen Başkan Tunç Soyer, “Bütün siyasetçiler de bu dertte olmak zorunda çünkü bu felaket herkesi vurdu. Eğer bunda mutabıksak bunun bir parçası sorumlulardan hesap sorulmasıdır, doğru. Ancak bir daha bu felaketi yaşamamak için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edelim. Bunun hesabını mimarına da hükümetine de belediyesine de soralım ancak asıl gücümüzü odaklamamız gereken; ‘bu birlikteliği nasıl sürdürürüz’ olmalı. Eğer bunu sürdüremezsek gelecekte yaşanabilecek felaketlere yönelik gerekli adımları atamayacağız. Birimizin gücü yetmiyor bu felaketleri önlemeye. En çok başarması gereken siyasetçinin şu anda bu birlikteliğe toz kondurmadan ‘Bu birlikteliği nasıl sürdürebiliriz’e kafa yormaktır” açıklamalarında bulundu.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Toplantıda söz alarak, İzmir’i derinden sarsan depremin ardından yaraları sarmak için mücadele eden herkese teşekkür eden Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal da, “Gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği gösterildi. Kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Bu süreci atlatmamıza yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Bakanlığın altı ay içinde bu konutları yapıp teslim edeceğiz beyanatı var. Bizim de Bayraklı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi