İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Soyer birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. “Çok renk, çok ses, çok nefes” söylemiyle çalıştıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Doğada ne kadar çeşitlilik varsa 'güzel' deriz. Toplumlar da aynı doğa gibi.  Eğer farklılıklar varsa, farklı fikirler, kültürler, gelenekler varsa toplumlar zengindir. Biz çok zengin bir toplumuz. 81 vilayet... Biz hep beraber büyük aileyiz. O nedenle çok zengin ve güçlüyüz” dedi.

Mevlana'yı anlatın

Krizlerle el ele vererek mücadele edilebileceğini vurgulayan Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün bizi siyasetin sığ sularında ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz o birleştiren sebeplerle beraber bir milletiz. Bizi farklı kılan şey, o farklılıklarla beraber bir arada olmaktır. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışan ne kadar söylem varsa elinizin tersiyle itin. Hiçbirine teslim olmayın. Biz bir arada güçlüyüz. Birbirimizden ayrıştıkça güç ve kan kaybediyoruz. Krizlerle el ele verirsek baş edebiliriz. Ben yanınızdayım. Sizin İzmir'e getireceğiniz renk, katkı son derece değerlidir. Mevlana'yı daha çok tanıtın. O bilgeliği, erdemleri daha çok anlamaya hepimizin ihtiyacı var.”

Yücel: “Ülkemizin barışmaya ve kucaklaşmaya ihtiyacı var”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Konya denince aklıma ilk gelen maneviyatı yüksek, iyi ve doğru ahlaklı, dürüst çalışkan, devletine, milletine bağlı insanlar. Biz İzmir ile Konya arasında bir diyalog oluşturalım diye gayret ediyoruz. İlerleyen süreçte daha geniş katılımlı buluşmalarda bir araya geleceğiz. Ülkemizin barışmaya ve kucaklaşmaya ihtiyacı var. Kin ve nefret dili, insanların inançları, ait oldukları bölge ya da etnik kültürleri nedeniyle insanların kutuplaştırılması ülkemize hiçbir faydası yok” şeklinde konuştu.

Aydoğan: “Hizmet etmek şiarımız oldu”

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Genel Başkanı, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, “Bölgecilik yapmıyoruz. Yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz İzmir'e, İzmirliye ve ülkemize hizmet etmek şiarımız oldu. Siz de harikalar yaratıyorsunuz. Yapmış olduğunuz hizmetlerden son derece mutluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi