İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü’nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “sağlık çalışanları” konulu öykü yarışması sonuçlandı. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan’ı evlerinde kutlayacak çocuklar bayram coşkusunu sağlık çalışanları konulu öykülere yansıttı.

“Yazmaya devam et”
Ülke genelinden yoğun katılımın olduğu öykü yarışmasında 15 çocuk ödül kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, yarışmayı kazanan çocuklara sürpriz ziyaretler yaparak ödüllerini kendileri teslim etti. İlk önce ortaokul kategorisinde üçüncülük ödülü alan 8. sınıf öğrencisi Mesut Ege Işıldak’ın Konak Levent Mahallesi’ndeki evine giden Başkan Soyer, bisikletle beraber kitap ve içinde bayrak, balon, maske ve kolonya bulunan 23 Nisan çantasını teslim etti. Mesut Ege ile sohbet eden Başkan Soyer, “Tebrikler, çok güzel yazmışsın. Yazmaya mutlaka devam et. Ama iyi yazmak için okumayı da bırakma. İyi yazabilmek için çok okumak gerekiyor” dedi. Mesut Ege’nin anne ve babası Soyer çiftine ziyaretlerinin moral verdiğini söyleyerek çok teşekk&u uml;r etti. Başkan Soyer, ikinci ziyaretini de ortaokul kategorisinde birincilik ödülü alan 6. sınıf öğrencisi Bade Nazlıoğlu’na yaptı. Bornova Çamdibi Mahallesi’nde oturan Nazlıoğlu ailesini tebrik eden Soyer, “Çocuklarımızla iftihar ediyoruz” dedi. 

Satranç takımı ve kitabı
Öykü yarışmasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere üç kategoride ilk üçe girenler bisiklet ödülü alırken mansiyon ödülü kazananlar ise satranç takımı ve satranç kitabı aldı. Kocaeli, Zonguldak ve Mersin’deki öğrencilere ödülleri kargoyla gönderilecek. İzmir’deki çocukların ödülleri ise teslim edilmeye başlandı. 

Kitap haline getirilecek
Jürisinde şair, yazar ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Şehir Tiyatroları Koordinatörü Orçun Masatçı, iletişim psikolojisi uzmanı Bilimseli Akarsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürlüğü’nde görevli küratör-yazar Nihat Özdal ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’nde görevli roman yazarı, şair Gülce Başer ile İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı ve İZELMAN Anaokulları Öğretmeni Seyhan Yolcu Acar’ın bulunduğu yarışmada ödül alan öyküler kitap haline getirilecek. Yarışmaya katılanların tümüne de katılım belgesi verilecek. 



Öykü yarışması kazananları

Okul Öncesi Kategorisi Dereceye Girenler

1.Rana PehlivanToros - Konak / İzmir

2.Mustafa TETİKÇeşme / İzmir

3.Mustafa Kağan HocaoğluMenderes / İzmir

Mansiyon Ödülü

Boran ÇERÇİOĞLU Ereğli / Zonguldak

Nehir CANSEVER Bornova / İzmir

İlkokul Kategorisi Dereceye Girenler

1.Öykü SertTire / İzmir

2.Zeynep Ergüney Göztepe / İzmir

3.Afra Nur Nazar Koçyiğit  Mezitli / Mersin

Mansiyon Ödülü

Maya Hoepner Narlıdere / İzmir

İzem Özdemir Buca / İzmir

Ortaokul Kategorisi Dereceye Girenler

1.Bade NazlıoğluBornova / İzmir

2.Zeynep SaykalGebze / Kocaeli

3.Mesut Ege IşıldakKonak / İzmir

Mansiyon Ödülü

Abdullah Yağız Güreşen Tire / İzmir

Işık Esma Kovancı Balçova / İzmir

Editör: Haber Merkezi