Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediyesi ekim ayı olağan birinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. 

‘AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP Meclis Üyesi Emre Demir’in deprem süreci ve sonrasıyla ilgili kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, rezerv alanda yapılan konutların depremzedelere verilip verilmeyeceğine yönelik tartışmalara ilişkin şunları söyledi: “Depremzede evleriyle ilgili yetkili siz değilsiniz, vekilleriniz değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ… Bakanlıktan bir yetkili çıkar sizin beyanınızı söyler, ‘Biz bu evleri sadece depremzedelere vereceğiz’ der, biz de amenna der başımızın üzerine koyarız. Biz bir kamu kurumundan açıklama bekliyoruz o kadar… Depremle ilgili hikayede Bayraklı Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ortada…”

‘YİNE GÖRÜŞECEĞİZ’

AKP’li Demir’in faaliyet ve proje konusundaki eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Sandal,“Eleştirilerinizi sonuçlara da dikkat ederek yaparsanız daha sağlıklı iletişim kurabiliriz. Farz edin ki; sizin dediğiniz gibi ‘Bayraklı’yı, kenti bilmeyen’ ne oldu da böyle bir adam size fark attı? Bu meclis ve bu belediye, bu seçimlerde, ‘Bu kenti bilmeyenler, seçmeni bilmeyenler, yolu bilmeyenler’ size yüzde 10 farkı nasıl attılar? Önümüzde bir seçim daha var, yine görüşeceğiz. Ama bunları rencide edici bir tarzda söylerseniz biz de kırılırız, biz de cevap vermek zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi