Konak'ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Barosu'nun ilk kadın başkan adayı olan İzmir'in emektar avukatlarından Ayten BaskınAlsancak'taki evinde ziyaret etti. Eski günlerin yad edildiği buluşmada avukatlık yılları ve baro anıları konuşuldu. Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney'in de eşlik ettiği ziyarette, o günlerin sıcaklığı, dayanışması ve birlikteliği özlemle dile getirildi.

Üç dönem İzmir Barosu'nda yönetim kurulu üyeliği yapan ve baronun ilk kadın başkan adayı olan meslekdaşı Baskın'la hasret gideren Başkan Pekdaş, “Ayten abla İzmir Baro Başkanlığı'na aday olan ilk kadın avukat olarak bizim öncümüzdü. O yol açtı ve biz o yolda yürüdük. Onun açtığı bu yol da ben de İzmir'in ilk kadın baro başkanı oldum" dedi.

İzmir'in yaşayan en eski kadın avukatlarından biri olan Baskın, köylü bir ailenin kızı olarak dünyaya geldiğini ve okumak için evden kaçtığını anlattı. Büyük zorluklara rağmen üniversiteyi bitirerek avukat olduğunu dile getiren Baskın, “Çırak olunmadan usta olunmaz" diyerek zorlukların üstesinden gelindiğinde başarının da kendiliğinden geldiğini söyledi. Keyifli geçen ziyaret sonunda Başkan Pekdaş, ev sahipliğinden ötürü Ayten Baskın'a Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde eğitim gören kadın kursiyerler tarafından yapılan el işi broş hediye etti.

İLGİLİ HABER: Pekdaş, çat kapı gitti, Gültepeli kadınları dinledi

Editör: Haber Merkezi