Çin’de başlarayarak tüm dünyaya yayılan Koronavirüs ile mücadele kapsamında içinde bulunduğumuz zor günlerde kıtlık yaşanmaması adına tarımın önemine dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran tarlaya girdi. Ovacık’ta Karakılçık Buğdayı tarlasını gezerek, enginar toplayan Başkan Oran, tarlayı sürerek, çiftçilere mesaj verdi.

Tarımın önemini vurgularak, sürdürülebilir tarım çalışmalarına devam edildiğinin altını çizen Başkan Oran, “Emeğimizi ve umudumuzu ektiğimiz toprağımızda hasat zamanı geliyor. Geçtiğimiz yıl üreticimize dağıttığımız kadim Karakılçık buğdayları boyumuza yetişti. Biz sürdürülebilir tarım ile toprağımızın bereketini artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Yerel sürdürülebilir kalkınmanın ve gıda egemenliğinin önemini bu dönemde çok daha iyi anlıyoruz” dedi.

Paylaşmayı, bölüşmeyi, dayanışmayı sürdürdüreceğiz!

Koronavirüsün bizlere çok şey öğrettiğini ifade eden Başkan Oran, “Paylaşmayı, bölüşmeyi ve dayanışmayı büyüterek sürdüreceğiz. Buradan tüm hemşerilerime sesleniyorum; lütfen tarlalarınızı ekiniz işleyiniz. Bu Koronavirüs bize gösterdi ki; tarım her şeyden önemlidir!” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi