GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- Hakan Koştu açıklamasında “Asparagas haberlerle, içi başkaları tarafından doldurulmuş ve bazılarının da siyasi tetikçi olarak kullandığı bu haberlerle vakit kaybetmek istemiyoruz.” Diye konuştu.

Bergama Belediyesi’nin CHP’li yönetimden AKP’ye geçmesinin ardından mevcut personele sendika değiştirme baskısı ve ardından Kütüphane görevlisi Aydın İleri’nin önce bodrum katta görevlendirilip ardından İnsan Kaynakları müdürü Ş.T. tarafından darp edildiği iddialarına başkan Hakan Koştu’dan yanıtlar geldi. Bir televizyon yayınına katılan başkan Koştu, yaşanan her şeyi reytingi yüksek ve magazinsel olarak tanımlarken, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde çok sayıda işçinin işten atıldığını Bergama’daki bir takım kişilerin de bu zulmü örtbas etmek için yaşanmayan şeyleri yaşanmış gibi aktardığını ileri sürdü.

‘BU GİBİ ASPARAGAS HABERLER…’

Aydın İleri hakkında çıkan mobbing ve şiddet haberleri için “Bizim kaybedecek zamanımız yok. Bu gibi asparagas haberlerle, içi başkaları tarafından doldurulmuş ve bazılarının da siyasi tetikçi olarak kullandığı bu haberlerle vakit kaybetmek istemiyoruz. AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde kaç işçi çıkarıldı kaç işçiye mobbing uygulandı, bunların konuşulmaması için bu suçları örtmek için bir takım kişiler Bergama için bu tür iddiaları ortaya atıyorlar.” diyen Hakan Koştu, soru üzerine Aydın İleri’ye kendisi ile çalışmak istemediklerini söylediklerini ancak kendisinin sözleşmeli memur olduğunu sözleşmesi bitene kadar kendisinin uzmanlığını görmek istediklerini söylüyor. Koştu “Arşiv konusu bizim için önemliydi. Bu konuda ciddi problemler vardı. Bu kişinin uzmanlık alanı kitap ve arşivdi ve kendisini bu alanda görevlendirdik. Dışarıda binlerce işsiz varken kendisinden alanı ile ilgili projeler beklerken kendisi sürekli bahaneler ve mazeret üretti. Kendisi asgari ücretin 3-4 katı maaş alan bir kişi. Sayfalar dolusu şikâyetler yazacağına arşiv üzerine projeler üretseydi daha iyi olurdu. Siyasi saikler üzerinden kendini bir tarafa kabul ettirme bu tarafta da bir şeyler oluşturma gayretinde kendisi. Bu kişiyi takip edin bizden sonra nerelerde görevlere gelecek göreceksiniz.” diyerek Aydın İleri hakkında ithamlarda bulundu.

Savcılığa ulaşan İnsan Kaynakları Müdürü’nün mobbing ve fiziksel şiddet uyguladığı yönündeki iddialar hakkında ne yapacağı sorulan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ’İddialara bakarız doğruluğu varsa idari ve adli olarak gereğini yaparız.’ dedi.

MESELE ARŞİV DEĞİL

Belediye Başkanının yaptığı açıklamaya ilişkin gazetemize konuşan hedefteki isim Aydın İleri ise, Başkan Koştu’nun yayında halka yalan söylediğini ileri sürerek kendisinin hedef haline getirildiğini, başına herhangi bir iş gelirse sorumlusunun belediye başkanı olduğunu iddia etti.

Başkanın sözlerine tek tek yanıt veren İleri “Belediye başkanı bana benimle çalışmak istemedikleri ile ilgili haber gönderdiğini söylüyor. Haber gönderdiği kişi bana hakaret eden, mobbing ve şiddet uygulayan kişidir. Koştu, bu kişinin görevden alınıp alınmaması ile ilgili kendisinin çok yeni olduğunu ve değerlendireceklerini söylerken benim de onun kadar yeni olduğumu unutmuş. Bana değerlendirilme şansı tanınmadı. Benim sürekli bahaneler ürettiğimi söylüyor başkan ama, benim kendisine sunduğum dilekçeler rapor niteliğindedir. Teknik anlamda koşullar oluşturulmadan, müdürlük, bütçe ve personel oluşturulmadan arşiv işi yapılmasını beklemek inandırıcı olmaz. Ben raporlarımda bunların tamamını kendisi ile paylaştım ancak kendisi bunları bahane olarak nitelendiriyor.  Kendisi ile görüşmek için beş aya yakındır randevu bekliyorum. Çalıştığım yeri gelip görmesini istedim.  Başkanın söylediği gibi belediyenin bir arşiv sorunu da yok. Tüm birimler gelip benden anahtarını alıp ilgili birimin dolabını açıp istediği evraka ulaşıyor. Bana aslında anahtarcılık görevi verdiler. Dijital bir arşiv istiyorlarsa bunun teknik alt yapısının hazırlanması lazım. Bu haliyle arşiv bölümünün ekstra bir çalışana ihtiyacı bulunmuyor.” Diye konuştu.

"KADIKÖY’DEN BERGAMA’YA KENDİ İSTEĞİMLE GELDİM"

Görevden alındığı kütüphane bölümünde işlerin durduğunu, kitaplardan bilgi edinmek isteyen Bergamalı’lara kimsenin yardımcı olamadığını söyleyen Aydın İleri “Ben Kadıköy belediyesindeki görevimden istifa edip Bergama Belediyesi’ne geldim. Bergama Kütüphanesi’nde mesleğimi yapabilmek için geldim. Bu işi sevdiğim ve önemsediğim için geldim. Ben bu işi seviyorum ve işime profesyonelce yaklaşıyorum. Yaptığım iş ile ilgili tek eksik bulamayanlar beni fikirlerim ile yargılamaya çalışıyorlar. Benim maaşım ile ilgili başkanın söyledikleri de gerçeği yansıtmıyor. O kadar maaş almıyorum, maaşımı da her yıl tıpkı diğer personelde olduğu gibi belediyenin meclisi karar veriyor. Maaşım üzerinden, işsiz insanlar karşısında hedef haline getirilmem kabul edilemez.” Şeklinde açıklamada bulundu.

BAŞKANDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Aydın İleri Cuma günü Belediye Başkanı Hakan koştu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başına gelenlerin tamamından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun sorumlu olduğunu ifade eden İleri, Koştu hakkında şikâyetçi ve davacı olduğunu bildirdi. Suç duyurusunda, can güvenliğinin olmadığını söyleyen İleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi