Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Dikili çok özel bir yer. 22 km kesintisiz kumsalı, 42 km’lik sahiliyle kusursuz coğrafyası olan bir yer. Dikili’de olmaktan çok mutluyuz, biz de burayı geliştirmek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz, bunun meyvelerini almaya başlıyoruz. Dikili şantiye gibi, seçimde söylemiştim, tüm parkları yıkıp yeniden yapacağız dedim, modern yapacağız dedik. Göreve geldikten sonra planlı şekilde, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile çalışmaya başladık, teşekkür ediyorum pozitif ayrımcılık yapıyorlar diyebiliriz. Çünkü Dikili eksik kaldı, Dikili’nin eksikliklerini gördüler. Sağolsunlar tüm güçleri ile bize destek veriyorlar. Tekrar buradan teşekkür ediyorum” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZ NE DESELER HAKLILAR!

En büyük sıkıntılarını yol olarak belirten Kırgöz, “Hemşehrilerimiz mağduriyet yaşıyorlar ama ne deseler haklılar. Ben sabırla onları dinliyorum ve hak veriyorum. Şu an için tam kapasite ile yeni ekip kurabildik pandemiden dolayı. Cumhuriyet Mahallesi toparlanmak üzere, sırasıyla gidecek. Hızlı bir şekilde asfaltyacağız, süratla yapıyoruz. Bu olması gereken bir şeydi. Dikili’nin alt yapısı 80’li yıllardan kalma, haliyle yıpranmış. Su da deseniz yüzde 58 kaçak var, bu yüzde 15-20’ler arasına geçecek. Büyük oranda su kesintileri yok, kazılmalardan dolayı patlaklar oluyor. Gediz elektirğin hatlarını yeraltına alma çlaışmaları var, onlar da çalışıyor. Bunları herhalde yeterli anlatamıyoruz vatandaşlarımıza. Daha konforlu yollarımız olacak, sularımız kesilmeyecek. Sağolsun vatandaşlarımız anlayışlı karşılıyorlar. Büyük oranda trafik sıkışıklığı vardı, yol açmamız gerektiğini gördük. Çevre yolu açtık, asfalt kaplamasını yaptık. Bu yetmez dedik, tarfik akışını kent merkezine sokmadan trafiğin geçmesi için çalıştık. Merkezdeki trafiği ciddi oranda azalttık. Biz hiçbir şeyi oldu bittiye getirmek istemiyoruz. Biz bu ilçeyi geleceğe hazırlıyoruz. Biz bunu göğüsleriz” ifadelerini kullandı.

İŞÇİYE 1 KURUŞ MAAŞ BORCUMUZ YOK!

“Aday adaylığımda, ‘Ekonomi ve personel yönetiminde iddialıyım, bu işi biliyorum. Bu görev bana verilirse Dikili ekonomik yönden itibarlı zamanına geri dönecek’ dedim. Sağolsun ilçe örgütümüz, il örgütümüz, Dikili halkı inandı. Dikili tarihinin en yüksek oyla seçilen başkanı oldum. Bugün işçisine memuruna bir kuruş prim, maaş borcu olmayan bir belediye var Dikili’de. Maliyeye olan borcumuzu ödüyoruz. Alacakları, krediyi ödüyoruz. Fevri davranmkala yöneticilik olmaz, aklı selim olcaksınız, personelinze inancaksınız, birlikte oluyor bu işler” diyen Kırgöz, “Kiralık araç denince bir derin nefes alıyorum. Göreve geldik 40 kiralık araç vardı. 15-20 günde zor toparladık, aylık ödemesi 648 liraya denk geliyor. Taahhüt vardı, bizi kırmadılar 13 tanesini gönderdik, 40 araçtan 11 tanesi kaldı. Biz bu araç bedeli ile kendi araçlarımızı alabilirz dedik. Maliyeye olan borcumuzu yapılandırdık. 800 bin gibi ciddi bir tasarrufumuz oldu. Ekim sonuna kadar arçalarımız olacak. Her yıl bundan sonra araç filomuzu genişleteceğiz” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELER KENDİNİ İFADE ETME FIRSATI BULDU!

Pandemi sürecine değinen Başkan Kırgöz, “Herkesin üzüldüğü günler oldu ama hala devam ediyor. Çok güzrl dayanışma örnekleri çıktı. Ben bu akdar olabileceğini tahmin etmemiştim. Gönül Köprüsü altında bir kampanya başlattık. Vatandaşlar belli firmalarda gıda paketleri alıp getirdi. Bu birliktelik sağlandı. Bizde muhtalıkların aracılığı ile bir yoksulluk envanteri oluştururak destek oldu. Bunların dağıtımında bir gönüllü ordusu oldu. Özellikle CHP’li belediyeler kendilerini daha açık ve net ifade etme imkanı buldu. Hala yine devam ediyor kısmen olsa. Kışa yine bu kampanyamızı başlatacağız. Bir ara paketler birikti talep olmadı çocuklar için kampanya başlattık. Biz o desteklere devam edeceğiz, pandemi olmasına gerek yok” dedi.

DİKİLİ’DE KİRALIK EV YOK!

Oyları en az yüzde 10 arttıracağı iddiasında bulunan Kırgöz, Dikili sahilinin küçük kordona döndüğünü söyledi. Kırgöz şöyle devam etti, “Dikili her anlamda büyüyor. Bölgede ciddi anlamda gelişmeler oluyor. Otoyolların açılması, sanayi bölgesinin kuruluyor olması Dikili’yi her geçen gün cazip hale getiriyor. Dikili’de bugün kiralık ev bulmakta zorlanıyorsunuz. Ciddi bir göç yoğunluğu var. Jeotermalle ilgili çalışmalarımız sürüyor, 516 metre anaboru değişmi gerçekleştirdik. Dikili’de önümüzdeki dönemde eksiklerle ilgili adım atacağız, Atatürk Meydanı’nda 8 yıldır atıl duran binayı yıktık, ihaleyi gerçekleştireceğiz, altında iş yeri, ofis katları ve restoranın olduğu belediye iş merkezi yapcağız, Kültür Merkezi ile ilgili bir arazimiz var oranın proje ihalesini gerçekleştirdik yapım ihalesine çıkacağız, Çandarlı pazaryerinin üstünü kapatacağız, belediye hizmet binamızın temelini mutlaka atacağız. Garaj yeri bulma da sıkıntı yaşıyoruz o çalışmalarımız devam ediyor. Daha çok konu var ben emin olduklarımızı söyledim. Turizm toplum alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Dikili’de kreşimizi açtık, ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Bu yıl pandemiden dolayı bazı çalışmalarımızı yapamadık. İnşallah bu kış bu pandemi biter ve seneye hem Dikili hem Çandarlı’da festivallerimizi yaparız. Dikili’ye hep beraber sahip çıkalım, sadece belediyenin çalışmasıyla bu kent temiz tutulamaz. Hep birlikte temizleyelim, sahip çıkalım”

Editör: Haber Merkezi