Sosyal belediyecilik ilkesiyle hemşehrilerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan Buca Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza attı.

Bu yıl “Herkes İçin Sıfır Karbon Salınımlı Hareketlilik” temasıyla gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, Bucalı hemşehrilerin bisiklet ve yürüyüş başta olmak üzere alternatif ulaşım araçlarına yönelmesi için etkinlikler düzenleyen Buca Belediyesi, 1 Milyon Adım Projesi’ni başlattı.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK 1 MİLYON ADIM
Proje kapsamında, sağlıklı bir yaşam için 1 yılda 1 milyon adım hedefi kondu. Türkiye çapında hayata geçirdiği sosyal yardım projeleriyle tanınan Ahbap Derneği iş birliğiyle başlatılan proje, aynı zamanda bir dayanışma zincirini de başlatmış oldu. Gönüllülük esasıyla tüm vatandaşların dahil olabileceği projede katılımcılar, cep telefonlarına ücretsiz indirecekleri Help Steps uygulaması sayesinde sadece adım atarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatabilecek. Böylelikle katılımcılar yılda 1 milyon adım hedefiyle sağlıklı ve çevreci bir yaşam için başlangıç yaparken, atacakları adımlarla dayanışmaya ortak olacak.

İLK ADIM BAŞKAN KILIÇ’TAN
Sağlıklı yaşam için rol model olacak projenin ilk adımını Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç attı. Uygulamaya kaydolarak yola çıkan Başkan Kılıç, ilk adımı Menderes Caddesi’nden Buca Belediyesi Hizmet Binası’na attı. Proje kapsamında 1 milyon adım hedefiyle yola çıkan Kılıç, toplamda 763 kilometre yol yürümüş olacak.   Kılıç’ın attığı her adım, kent içinde yer alan dijital ekranlardan ve sosyal medya hesaplarından vatandaşların güncel takibine açılacak. Başlatılan projeye tüm Buca Belediyesi personeli destek olacak.

TÜM BUCALILARI HAREKETLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM
Projeye sadece Buca’daki değil Türkiye’nin her yerindeki hemşehrileri davet eden Kılıç, “Buca Belediyesi olarak, tüm belediye çalışanlarımızla beraber bir proje başlattık. 1 yılda 1 milyon adım hedefiyle sağlıklı yaşam için hareket ederken, attığımız adımlarla da ihtiyaç sahiplerine yardım sağlayacağız. Uygulama üzerinden atılan her adımı vatandaşlarımız istedikleri sosyal yardım kuruluşlarına bağışlayabilecek. Ben atacağım 1 milyon adımı Ahbap Derneği için atacağım. Tüm Bucalıları hareketli olmaya davet ediyorum” diye konuştu. ,

Kılıç, “1 milyon adımı atmak için Buca sokaklarında olacağız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek esnafımızı ziyaret edeceğiz, hemşehrilerimizle sürpriz buluşmalar yapacağız. Hep birlikte Bucalılarla hareketli bir yaşama başlangıç yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi