Koronavirüs tedbirleri kapsamında, uzun bir dönem yüz yüze eğitime ara verilen yabancı dil ve sanat kursları normalleşme süreciyle birlikte yeniden start aldı. Kemalpaşalı vatandaşların ücretsiz bir şekilde yararlandığı dil kurslarının yanı sıra akademik, sosyal, kültürel ve sanat kursu sınıflarının da eğitime devam ettiği kültür merkezinde, vatandaşlardan gelen talep üzerine, alternatif yabancı dil sınıfları da yer alacak.

DERSLER ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde, 200’den fazla öğrenci,15 kişilik sınıflarda, haftanın 5 günü, İngilizce, Resim, Diksiyon, Makyaj, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği kurslarına katılım sağlıyor. Çeşitli etkinlikler eşliğinde işlenen derslere öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kurs merkezinde Zekâ Oyunları, Satranç, Matematik ve Türkçe Atölyeleri de yer alacak. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle,  Kemalpaşa’da istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen Meslek Fabrikası’nda dikiş, bilgisayar kursları devam ediyor. Öte yandan Meslek Fabrikası’nda; İleri excel ve uyum, örme bebek, kişisel gelişim, diksiyon, kadın düz dar etek, bilgisayar operatörlüğü, ön muhasebe, aşçı çırağı, pastacı çırağı, bilgisayarda hızlı klavye kullanımı, çocukta temel ihtiyaçlar, İngilizce A1-A2, diksiyon spikerlik, sunuculuk, gibi kurslar da açılacak.

“EĞİTİM HAYATLARINA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ”

Yıllık planlamalarda eğitime özel önem verildiğini vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, şunları söyledi: “Belediyemiz bünyesinde açtığımız kurslarla öğrencilerimizin eğitim hayatına daha fazla destek vermeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, geleceğe, eşit fırsatlarla hazırlanabilmeleri için hiçbir zaman eğitimden tasarruf yapmayacağız. Onlar için ücretsiz olarak yaşama geçirdiğimiz kurslarla fırsat eşitliğini sağlamaya devam edeceğiz. Kemalpaşalı her öğrenci istediği dersi seçip kurslarımıza kayıt yaptırarak yararlanabilecek.  Hem akademik hem de kültür sanat alanında gelişebilmeleri hedefiyle çalışmalarımızı eksiksiz sürdüreceğiz.”

 

Editör: Haber Merkezi