İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşen 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Buca gösterimleri başladı. İlk film gösterimi Buca Belediyesi Tınaztepe şantiye alanında yapıldı.

Şantiye sahasında toplanan yüzlerce Buca Belediye işçisi,13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma maden katliamını anlatan "Üçyüzbir" adlı kısa filmi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte izledi.

İşçilerin yaşadığı acı kaybı anlatan filmi çalışma arkadaşları ile birlikte izleyen Başkan Piriştina, “Bizler aslında emek verenleri 365 gün hatırlıyor, verilen bu emeklerin unutulmaması için toplu olarak mücadele veriyoruz. Ama böyle özel günlerde yeni ve ilk olan bir şeyler yapalım, film gösterimini de işin, emeğin merkezinde yapalım dedik. Umuyorum hiçbir baskıya boyun eğmeyen bir gelecek inşa ederiz” diye konuştu.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan 15 farklı ülkeden toplam 61 filmin gösterileceği Festival, 7 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivalin Buca ayağı Buca Belediyesi’nin 4 ayrı merkezinde toplam 17 film ile gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi