İZ GAZETE- Depremde yıkılan bölgeye en yakın ilçe olan Bornova’nın tüm personeli ve ekipmanıyla desteğe koştuğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Çok zor günler yaşadık, ders çıkartmamız ve yapı stoğumuzu daha sağlıklı hale getirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da kentsel dönüşüm” dedi.

Depremin yaklaşık 70 km uzaklıktaki Sisam Adası açıklarında olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Buna karşın 12 bina yıkıldı, 103 tanesi Bornova’da olmak üzere 1.278 bina oturulamaz hale geldi. Yıkılan önemli değil, yaparız. Fakat genci yaşlısı 117 canımızı kaybettik. Binlerce insanımız aylarca sokaklarda, çadırlarda yaşadı. Çok zor, karanlık günlerdi. Allah bizi bir daha öyle bir acıyla sınamasın. Fakat korktuğumuz büyük İzmir depremine hazırlıksız yakalanırsak sonuçları bundan çok daha yıkıcı olabilir. Daha büyük acılarla yüzleşmemek, yıkılmamak için acil yenilenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

DAKİKALAR SONRA ORADAYDIK

Yıkımın olduğu yere en yakın ilçe olarak depremden dakikalar sonra olay yerinde olduklarını ifade eden Başkan İduğ, “İlk ekipler 15 dakika, ben ise yarım saat sonra Rıza Bey apartmanının önündeydik. Çok hızlı organize olduk. Arkadaşlarımız Bornova’nın dört bir yanından bilgi aldı. Yıkım olmadığını öğrenince tüm imkanlarımızı seferber ederek yardıma koştuk. Kendileri de depremden etkilenmiş olan 325 çalışma arkadaşım, 68 kamyon ve iş makinesi ve sayısız alet ve malzemeyle enkaz kaldırma ve yardım organizasyonunda aralıksız yanlarındaydık” dedi.

ÇADIR KENTLERE EV SAHİPLİĞİ

Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse AFAD ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı, “İki büyük çadır kent de Bornova’ya kuruldu. Aşık Veysel ve Bornova Şehir Stadı, depremden etkilenen yüzlerce ailenin geçici barınmasını sağladı. Bizler de battaniye, yastık, dezenfektan, giysi, bebek bezi gibi akla gelecek her konuda yüzbinlerce parça yardımı toplayarak depremzedelere ulaştırdık. Tüm Türkiye kenetlendi, dört bir köşeden yardımlar yağdı. Onları da sınıflandırdık, AFAD ve Büyükşehir Belediyemize ulaştırarak dağıtımlarını yaptık” diye konuştu.

GEÇİCİ KONUTLAR

Kış koşullarının sertleşmeye başlamasıyla çadırda yaşam imkânın zorlaştığını hatırlatan Başkan İduğ, “Bornova’da inşaat yapmış olan çeşitli firmalarla görüştük, desteklerini aldık. Bornova genelinde yapılmış inşaat projelerde boş olan 200 kadar konutun 1 yıllık tahsisini ücretsiz olarak yapılmasına aracılık ettik. Ancak bu evlerde eşya olmadığı için ikinci bir çalışma başlattık. Milletimizin zor günlerde birlik olmak duygusu çok yüksek, İzmir genelinde iş dünyasından pek çok kişi destek oldu, acil ihtiyacı karşılayacak biçimde ev eşyasını bağış olarak bu evlere yerleştirdik” dedi.

Editör: Haber Merkezi