Pınar Teke’nin sunduğu Gün Doğdu programının konuğu olan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, Foça’da yapılan çalışmaları anlattı. Foça’nın depremden çok fazla etkilenmediğini ifade eden Başkan Gürbüz, Önlemlerimizi aldık. 9 eski bina vardı onlardan 7’sini yıktık. Onun dışında can ve mal kaybı yok” dedi.

‘ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ’

Getirilen yasaklarla ilgili konuşan Gürbüz, “Ülke genelinde arttığı gibi Foça’da da koronavirüs arttı. İnsanlar kişisel önlemlerini almakla birlikle hızla büyüyen bir pik yapma durumu var. Hem belediye hem kaymakam hem de kolluk kuvvetleriyle yapılan istişareler var. İnsanların evlere kapanması gerekiyor. Bunu söylemek çok kolay. Esnaf çok zor durumda. Zaten üç ay kapandı sonra yaz girdi. Bilim insanları pik yapacak dedi. Bugün tutulamayacak kadar yükseldi sayılar. Foça’da daha bilinçli bir kesim var. Kendi önlemini olan, otokontrolünü sağlayan bir yapı var. 30 ilçeye baktığımızda Foça daha iyi diyebiliriz. Tabii Foça’da da artış oldu. Ama biz önlemlerimizi alıyoruz. Özellikle toplu olan yerlerde, pazarlarda mekânlarda giriş çıkışlara dikkat ediyoruz. Hemşerilerim bu konuda duyarlı olduğu için kurallara riayet etmeye çalışıyorlar. Foçalı olduğum için uyarılarımızı kendi çocuğu, ailen birini uyarıyor gibi görüp dinliyorlar. Dışarıda acil işlerini halledip geri dönsünler” diye konuştu.

‘BELEDİYELERE YÜK’

Yeniden ciddi bir kısıtlama olması durumunda belediye olarak çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Gürbüz, “İlk başladığında ne olduğunu anlamamıştık. Şimdi daha tecrübeliyiz. İlk başta ne yaptıysak üstüne katarak yapmaya devam edeceğiz. Bu belediyelerde inanılmaz bir yük. Korona olan, 20 yaş altı, 65 yaş üstüne de ulaşmak gerekiyor. Herkesin ihtiyaçları farklı. Onları da eksik bırakmamak gerekiyor. Temel ihtiyaçlarının olduğu ya da dezenfekte çalışmalarının tüm Foça’da yapılması gerektiğini biliyoruz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte zorluk çekiyoruz. Bu yüzden herkesin kişisel korumasını yapmasını istiyoruz” dedi.

‘500 GÜN 5 GÜN GİBİ GEÇTİ’

Neden 500 gün değerlendirmesi yapmadığını anlatan Gürbüz, “Deprem girdi. Koronanın da pik olduğu zamanlardı. İnsanları iç içe sokmak istemedik. Normal giden bir Foça’da böyle bir şey yaptığımızda büyük sıkıntılar yaşayacağımızı düşündük. 500 gün bizim için 5 gün gibi geçti. Suların kesilmesi, Koronanın çıkması, depremin olması, Foça’da 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle açıkçası başkandan ziyade fen işleri müdürü, kültür müdürü, afet yönetimi gibi birçok alanda birçok şey yaşamak zorunda kaldık. Bu şikâyet etmekten ziyade iş yapmak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Foça’da 33 yıldır yapılmayan su hatlarının değişmesi, alt yapıyla birlikte üst yapının değişmesini sağladı. Bugün baktığımızda suların kesilmediği, vidanjörlerin Foça’da dolaşmadığı, yapılması gereken ama geç kalınmış her şeyi yapmak için mücadele ediyoruz. 24 saat yetmiyor bu yüzden 17 saate varan mesailerle çalışıyoruz” diye konuştu.

‘BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ’

Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdidin kabul edilemeyeceğini dile getiren Gürbüz, “Hak, hukuk, adalet diyerek kilometrelerce yürümüş birine, memleketin ve kuruluşun partisi olan CHP’nin liderine kimsenin böyle şeyler söylemeye hakkı yok. Bunu ifade edecek kişiler de kendilerinde değiller. Bu ülkede devlet var, hukuk var, kanun var. Kimse kimseye yargı dağıtacak pozisyonda değil. Tüm örgüt genel başkanımızın yanında olduğunu gösterdi. Ben de Foça Belediye Başkanı olarak elimizden ne geliyorsa her zaman olduğu gibi başkanımızın arkasındayız” şeklinde konuştu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında açılan soruşmaya dair değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını belirten Gürbüz, “Genel Merkezden üç milletvekilimiz ve il başkanımızın sürdürdüğün çalışma var. Bu yüzden benim açıklama yapmam doğru değil. Eğer bir şey varsa çıkacaktır. Hak vardır, adalet vardır. Zamanında benimle de alakalı dünya kadar şey çıktı. O yüzden önceden konuşmanın ya da yorum yapmanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

‘BÜYÜK BİR UYUM İÇERİSİNDEYİZ’

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalıştıklarını sözlerine ekleyen Gürbüz, “Her zaman söylüyorum; büyükşehir belediye başkanı kuvvetliyse ilçe belediye başkanı da kuvvetlidir. İl başkanı kuvvetliyse örgüt de kuvvetlidir. Tunç Başkanımla olabildiğince birlikte işler yapıyoruz. 30 ilçenin tamamına fark gözetmeksizin destek olduğu gibi Foça’ya da destek oluyor. Yaptığımız işlerin yüzde 80’ini Büyükşehir ile birlikte yapıyoruz. Foça’nın kanayan yaralarını 17-18 ayda inanılmaz desteklediler. Bugün baktığımızda Foça, kendi öz kimliğine kavuşmak isteyen, karakter kazanmaya çalışan bir belediye oldu. Hem Büyükşehir ile hem il başkanlığımızda büyük bir uyum içerisindeyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi