Konak Belediyesi’nin ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gitmesi üzerine, Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler ve Yönetim Kurulu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Konak Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis Toplantısında, Otel İşletmelerinin 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2021 yılı Katı Atık Bedeli üzerinden ücretlendirilmeye devam edilmesi karara bağlanmıştı. En fazla üyesi Konak’ta bulunan Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gidilmesi ve diğer yerel yönetimlere örnek olması bakımından teşekkürlerini iletirken Başkan Batur, özellikle pandemi döneminde esnafla, işletmelerle omuz omuza verdiklerini, karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

BATUR: İŞLETMELERİ AYAKTA TUTMAMIZ LAZIM

Özellikle pandemi döneminde esnafa, işletmelere ellerinden geldiğinde yardımcı olmaya gayret ettiklerini anlatan Başkan Batur, esnaftan işgaliye almadıklarını, zaman zaman kampanyalar düzenlediklerini bu şekilde de karınca kararınca yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Şu anda kamuoyundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirten Batur, “Şu anda büyük bir yıkım var. Çok işletme kapanacak bu elektrik faturası yüzünden. Nasıl başa çıkacak bu insanlar. Biz de bu gelen serzenişleri değerlendirdik. Yerel yönetim olarak nasıl destek olabiliriz diye düşündük. Yine 2021 yılındaki fiyatları uygulama konusunda Meclisimizde geçirdik. Geçmişteki fiyatlara bir kuruş zam yapmadık. 2021 fiyatlarını uygulayacağız. Bu arada 1 Ocak’tan itibaren uygulanması konusunda karar aldık. Bizim yerel yönetim olarak buradaki esnafı, işletmeleri ayakta tutmamız lazım. Ben hep öyle bakarım. Başka şansımız yok. Biz eğer bu kentin yöneticisiysek bu kentteki insanların sıkıntılarını, problemlerini çözmek için varız. Başka türlü sıkıntılarınız olur, problemleriniz olur, lütfen bize bildirin. Her zaman yanınızdayız. Özellikle bu dönem tam bir dayanışma ruhu içinde hareket etmemiz lazım” diye konuştu.

İŞLER: KONAK BELEDİYESİ ÖRNEK OLACAK

Özellikle ekonomide Koronavirüsün getirdiği baskıyı tüm sektörlerde seyrettiklerini belirten Birlik Başkanı Mehmet İşler, en büyük darbeyi de turizm sektörünün aldığını ve son gelen elektrik faturalarıyla sektörde kapanmaların yaşandığını söyledi. Her geçen gün maliyetlerin hızla arttığı bir dönemde Konak Belediyesi’nin ‘Katı Atık Bedeli’nde indirime gitmesinin çok önemli olduğuna işaret eden İşler, “Konak, bizim en fazla üyemizin olduğu ilçe, biz bütün Ege’yi kapsıyoruz. Tabi bu emsaldir. Siz Konak Belediyesi olarak, birliktelik ruhunu arttırmak, desteklemek adına özveride bulundunuz. Siz gelirlerinizden bu fedakarlığı yaparken, devletin bu kadar ağır bir bedelle vatandaşını ezerken bu sizin yaptığınız bir emsaldir, bir örnektir. Bu ne kadar çok halkçı olmakla, ne kadar çok kitlelerin yanında olmakla ilgilidir. Bu nedenle tüm üyelerimiz adına size teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öte yandan ziyarette Konak Belediyesi ile Etik Ege Turistik İşletmeler Birliği arasında ilişkilerin geliştirilmesi, iki kurum arasında görüş alış verişinde bulunarak işbirliği projelerinin geliştirilmesi ve sektöre faydalı olacak çalışmaların yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Ziyaret sonunda Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Mehmet İşler, tüm üyeler adına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a çiçek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi