Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda görev süresinin geride kalan 3 yılında yaşama geçirdiği proje ve çalışmaları basın mensuplarına anlattı. İlk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu ifade eden Başkan Arda, bu kapsamda taşeron sistemini kaldırarak 19 yeni temizlik aracı aldıklarını söyledi. Arda, bu uygulama ile bugüne kadar yapılan tasarrufun 10 milyon lirayı geçtiğini vurguladı. “Uyguladığımız mali disiplin ve ekonomik tedbirlerle piyasaya bir kuruş borcumuz kalmadı” diyen Başkan Arda, “Tabi zorlu bir dönemden geçtiğimizi de unutmamamız gerekiyor. Dövizdeki yükseliş her kesimi olduğu gibi bizi de vurdu. Yüksek enflasyonu da hesaba katarsak, bu süreçte hem ayağımızı yorganımıza göre uzatıp hem de yatırım yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten işimiz hiç de kolay değil” diye konuştu.

Kamusal alanları genişletmek için kira süresi dolan belediye mülklerini belediye eliyle işlettiklerini ifade eden Başkan Arda, bu kapsamda yaşama geçirdikleri ilk projelerinin Porta Gaziemir olduğunu söyledi. Başkan Arda, “Porta Gaziemir’de hem yurttaşlarımızı sağlıklı ve ucuz gıdayla buluşturuyor hem de kadın istihdamına katkı koyuyoruz. Yapımını tamamladığımız, Sevgi Yolu’ndaki Porta 2’yi de çok yakında hizmete alacağız. Sarnıç Bölgesi’nde yaşama geçireceğimiz Porta 3 için çalışmalara başladık” dedi.

YÜZÜNCÜ YIL SANAT MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 100. Yıl Sanat Merkezi’ni yaşama geçireceğiz. Sanat merkezi’nin İzmir’in kültür sanat yaşantısına yön vereceğini ifade eden Başkan Arda, “Gaziemir kültürle sanatla büyüyen bir ilçe. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi projemizin kendisi de mimari bir sanat eseri olacak. Projemizi, Gaziemir’in merkezi konumunda toplam 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alanda yaşama geçireceğiz. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Geçerken herkesin görüp büyüleneceği bir sanat eseri olacak” dedi.

GAGEM

Gaziemir’de önemli bir adım atıyoruz. Gençlerimiz için Gaziemir Gençlik Merkezi projesini hayata geçiriyoruz” diyen Başkan Arda, şunları söyledi: “Gaziemir Gençlik Merkezinin Z kuşağının her türlü gereksinimlerinin göz önüne alınarak hazırlandığı kompleks bir proje olduğunu anlatan Başkan Arda, "Gaziemirli gençlerin çağdaş fikirlerle donatılacağı, dil eğitimi alacağı; sorgulayan, hesap soran, özgür gençlerin yetişeceği bir gençlik merkezimizin projesi tamamlandı. Şu anda ihale aşamasındayız. Yakında buranın temelini atıyoruz."

İYİLİK KAPISI: SOSYAL MARKET

“Yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu yok etmek istiyoruz” diyen Başkan Arda, hayata geçirdikleri Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını, burada verilen puan yüklü kartla ailelerin her ay düzenli bedelsiz alışveriş yapabildiklerini söyledi. Başkan Arda, Gaziemir’in “iyilik ve dayanışma merkezi” olan Sosyal Market’ten 729 ailenin yararlandığını sözlerine ekledi.

SARNIÇ TOPLUM MERKEZİ (STM)

Sosyal projeleriyle ve sağlık alanındaki projeleriyle yaşamın her aşamasında yurttaşların yanında yer aldıklarına vurgu yapan Başkan Arda, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla Sarnıç Toplum Merkezi’ni tamamlamak üzere olduklarını söyledi. Başkan Arda, “Artık kadın, erkek, engelli, yaşlı, çocuk ayrıştırmadan ortak alanlarda hizmet vereceğiz. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacağı merkezimizde, kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet sunacağız” dedi.

AKM YENİLENDİ

1998 yılından bu yana Gaziemir’in kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi’ni yenilediklerini anlatan Başkan Arda, “Kültür merkezimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek için hazırladığımız tadilat projesi kapsamında baştan sona yeniledik. Yeni teknolojik cihazlarla donattığımız kültür merkezimizde, sanatçıları ve sanatseverleri daha modern ve işlevsel bir salonda ağırlayacağız” diye konuştu.
Kentin en eski yapılarından birini 2 milyon 800 bin lira bedelle kamulaştırdıklarını ifade eden Başkan Arda, restorasyon projesi çizilen tarihi yapının kültür evi olarak kullanılacağını söyledi.

KÜLTÜR, SANAT, SPOR…

Kültür, sanat ve spor alanlarında da önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Halil Arda şunları söyledi: “Kültür etkinliklerimiz kapsamında önemli sanatçıları Gaziemir’in sahnelerinde ağırlıyor, sanatseverlerle buluşmalarını sağlıyoruz. Kültür sanat kurslarımıza katılan binlerce kursiyerimiz yeteneklerini keşfediyor, keyifli ve kaliteli zaman geçiriyor. Her cumartesi günü düzenlediğimiz çocuk tiyatrolarına binlerce çocuk katılıyor. Alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde düzenlenen spor kurslarımızda, yurttaşlarımız spor yaparak sağlıklı yaşam sürüyor. Spor kurslarımızda yetişen sporcularımız ise ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıdan başarıya koşuyor.”

YOLLARDA YOĞUN ÇALIŞMA

İlçeye modern görünüm kazandırmak ve yurttaşların yaşam standartlarını artırmak için 16 mahallede yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Başkan Halil Arda, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bozulan yollar yenileniyor. İlçemizin ihtiyaç duyulan her mahallesinde asfalt yama, asfalt serim, kilit parke döşeme işlemleri yapıyoruz. Bozulan yolları onarıyor, imar planları doğrultusunda yeni açılan cadde ve sokakların da asfaltlamasını yapıyor. Alt yapı çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Belirli bir program dâhilinde, ihtiyaç duyulan noktalarda yol yenileme çalışmalarını sürdürerek, yurttaşlarımızın bu yöndeki taleplerini çözeceğiz” dedi.

GAZİEMİR’İN PARKLARI YENİLENİYOR

İlçenin eskiyen parklarını yenilediklerini ifade eden Başkan Halil Arda, kente yeni parklar kazandırdıklarını ifade etti. “Evcil hayvanlar için özel bir çalışmaya da imza attık. Köpeklerin enerjilerini atabileceği ve diğer hayvanlarla sosyalleşebileceği Köpek Parkı’nı hizmete açtık” diyen Başkan Arda, “Çocuklarımızın benden ısrarla istediği bir hizmeti de hızla yaşama geçiriyoruz. Atıfbey Mahallemizde, kaykay parkının yapımına başladık” dedi.

SAĞLIKTA GAZİEMİR FARKI

Sosyal belediyecilik anlayışıyla proje ve hizmetler hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Halil Arda, şunları söyledi:
“Sağlık alanındaki hizmetleriyle fark yaratıyoruz. Evde hasta ve yaşlı bakım, ücretsiz nakil ambulansı, hoş geldin bebek, psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti, diyetisyen hizmeti, fizik tedavi hizmeti, hasta nakil ambulansı, cenaze hizmetlerimizle hayatın her aşamasında vatandaşa sağlık hizmeti sunuyoruz.

'ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN'

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arda, soru üzerine ilçedeki 'İzmir'in Çernobili' olarak tanımlanan radyoaktif istif alanına yönelik bir açıklama yaptı; "Yaptığımız her şeye rağmen bir adım atılmıyor, atıkların nereden geldiği ile ilgili bir şey yapılmıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi var, bir aksilik olmazsa orada meclis üyeleri olarak nükleer atıklarla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz" dedi. 

“MEZARLIK ALANINI VERMİYORLAR”

İlçede mezarlık sorunu olduğunu anlatan Başkan Arda, "Aliağa’da orman bölgesini sanayi için imara açıyorlar ama Sarnıç’ta bir alanı mezarlık için kullanmak istiyoruz yine de o alanı bize vermiyorlar" derken, deprem sonrası envanter çalışmasına yönelik soruya da "Kamu binalarımız hasar gördü onun dışında sıkıntımız yok. Aktepe-Emrez de yenilendikten sonra başka bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

“BİLDİĞİMİZ YOLDA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Arda, hakkında açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret davası ve parti içi disiplin süreçlerinden etkilenip etkilenmediği yönündeki soruya ise, "Olumlu anlamda etkiliyor. Daha dirençli hale geliyorum. Bildiğim doğrulardan şaşmıyorum. Bugünün inandığım şeyleri neyse onların doğrultusunda açık bir politika izliyorum. Parti içinde tartışmalar olabilir, bu normaldir. Bunların hepsi aşıldı zaten sıkıntımız yok... Ne ilçeyle ne de İl yönetimiyle... Benim bir çok konuda haklı olduğunu zaman gösterdi. Ben doğru yolda ilerliyorum, o konuda bir sıkıntımız yok. İftira atıyorlar, hepsini çürütüyorum. Bir konuda savcılığa gidiyorlar, CİMER’e gidiyorlar, bunu yapan ise AKP grup başkanvekili... Duvara tosluyorlar, yeniden yapıyorlar. Biliyorsunuz bir günde 55 bin liralık börek aldı diye bir iddiada bulundular. Bir günde 55 bin liralık böreği pişirecek fırın yok Gaziemir’de… İftirayı attılar, ben incelemelerden teşekkür alıyorum. Bunlara alışık biriyim, 40 yıldır siyasetin içindeyim... Siyasette bu tip saldırılar olacaktır. Bildiğimiz yolda devam ediyoruz" sözleriyle cevapladı.

“YENİDEN ADAYIM”

Arda son olarak 'ikinci dönem için adaylık' sorusuna da şu yanıtı verdi: Adaylığı düşünüyorum tabi. Bu kadar emek vermişiz gerçekten. Çocuğumuz gibi oluyor. Neden düşünüyorum, çünkü sokakta olan birisiyim... Gaziemirliler bunu söylüyor, onların isteği. Bunu açıkça dile getirebilirim...

Editör: Haber Merkezi