Koronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesinden sonra mücadele kapsamında birçok önemli projeye imza atan Menemen Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda pazar yerlerinin girişlerine dezenfekte masaları kurduran, maske dağıtımı ve ateş ölçümü yaptıran, anonslarla sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, kendisi de pazara çıkarak vatandaşlara ve esnafa maske dağıttı.

Pazar yerlerinde Koronavirüs önlemleri arttırıldı

Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, sabahın erken saatlerinde pazar yerlerine gelen ekipler, bariyerlerle giriş çıkışları kontrol altına aldılar. Tezgahların 3 metre aralıklarla yerleştirilmesini sağlayan ekipler, daha sonra eldiven ve maske takılması, hijyen kurallarına uyulması, sebze ve meyvelerin elle seçilmemesi gibi konularda esnafa uyarılarda bulundular. Vatandaşlara da sosyal mesafenin korunması gerektiği hatırlatıldı. Pazara gelen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise, vatandaşlarla alınması gereken önlemler, dikkat edilmesi gereken konularla ilgili sohbet etti, alışveriş sırasında takılması için maske dağıtımı yaptı.

Konuyla ile ilgili sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Başkan Aksoy, “Pazar yerlerimizin giriş noktalarında oluşturduğumuz dezenfekte masalarında vatandaşlarımıza ateş ölçümü yapıyor ve maske dağıtıyoruz. Ayrıca pazarcı esnafımıza maske ve eldiven dağıtıp, sosyal mesafeyi korumaları ve ürünlerin seçilmemesi konusunda bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi