Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ilçedeki proje ve yatırımları inceledi. Program esnasında İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Başkan Gürbüz, önemli mesajlar verdi.

‘BENZER ÖZELLİKLERİ OLAN BİR YER’

Foça’nın İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği’ne katılarak İzmir’in ikinci sakin şehri olması hakkında açıklamalarda bulunan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Foça, Cittaslow’a çok benzer özelliklerini olan bir yer. Foça, 5 bin yıllık tarihi olan, tarihiyle övünen ve tarihini gösteren bir ilçe. Birçok medeniyet burada yaşamış. Fransa’daki en güzel şarapların Foça’dan çıkması, zeytinlerin en güzellerinin buradan çıkması ve daha pek çok şey bizim Cittaslow ile alakalı hevesimizi daha da artırdı. İki yıl süren mücadelenin sonunda Türkiye’nin 20’nci Cittaslow üyesi olduk. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer çok büyük destek verdi, bize ön ayak oldu. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ’

Yakın zamanda Foça Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Danışma Merkezi’ne ilişkin bilgiler veren Başkan Gürbüz, “Bizim seçim vaatlerimizin en başında kadınlar ve çocuklar vardı. Keşke kadına yönelik şiddetin, tacizin neredeyse olmadığı bir zaman olsaydı, biz de Kadın Danışma Merkezi yerine gençler için etüt merkezi veya sosyal donatı alanları yapabilseydik. Ama maalesef kadına şiddet her geçen gün artıyor, kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamıyoruz. O yüzden de Foça’da böyle bir merkez olması gerektiğini düşündük. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz ama ihtiyaç olduğunda hem hukuki hem psikolojik süreçlerde kadınlarımıza sonuna kadar yardımcı olacağız. Foça Belediyesi, kadınların ve çocukların yanında olmaktan vazgeçmeyecek” diye konuştu.

‘ÜÇÜNCÜ SENEDE 11 AÇILIŞ’

Başkan Soyer ile birlikte incelemelerde bulunduğu Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’ne dair bilgiler veren Foça Belediye Başkanı Gürbüz, “Bu merkez çok büyük zorluklarla yapıldı. Bin 200 metre kapalı alanı olan, konferans salonu olan, dans kurslarının olduğu, etüt merkezinin olduğu aynı zamanda da kafe ve restoranın olduğu çok büyük bir alan. Özellikle kadınlara, çocuklara, sivil toplum kuruluşlarına hizmet edecek bir tesis olacak. Foça’daki tüm vatandaşlarımız dilediğince kullanabilecek. Açılış için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet edeceğiz. Çünkü toplamda 11 tane açılış yapmış olacağız. Üçüncü seneye girerken yaptığımız projelerinin açılışının Genel Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımıyla olması bizi çok mutlu eder” açıklamalarında bulundu.

KORDON YOLU PROJELERİ

Büyükdeniz Kordon Yolu ve Beşkapılar Kordon Yolu projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Gürbüz, “Kordon yolu projesi yaklaşık 12 tane köprünün olduğu, kale ile denizin birbirine vurduğu, balıkların orada yumurtlayabildiği, insanların seyir teraslarında Foça’nın gün batımını izleyebileceği bana göre Foça’nın en kıymetli yeri olan Beşkapılar’ın değer kazanması demek. Burada da destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükdeniz ise en son 20 yıl önce yapılan bir imalat. Burayla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Hedefimiz nisan ayının başında burayı açarak Foça’nın yüzünü biraz olsun değiştirmek” dedi.

‘HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Ekonomik krizin belediyelere etkisini değerlendiren Başkan Gürbüz, “Sorun varsa çözüm de vardır. Göreve başladığımızdan günden beri sürekli bir şey oldu; deprem, sel, pandemi… Ama vatandaş hizmet bekler. Biz CHP’li belediye başkanları olarak Genel Başkanımızın ve 11 Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde hizmet etmeye devam ediyoruz. Başarılı olmaktan başka bir şansımız yok. Biz mazeret üretemeyiz. Bizim yapmamız gereken şey çok çalışmak ve vatandaşa hizmet götürmek” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi