103 yıllık Barbaros köyü halkının tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini canlandırmak, tanıtmak için düzenlenen festival bu yıl 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Yaşları 18 – 75 arasında değişen Barbaroslu köylüler, köylerin genel olarak kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini korumak amacıyla “Oyuk Festivali” için yaptıkları korkuluklarla festivale gelecek misafirlerini bekliyorlar. Bu yılki festivalin konusu da Barbaros Köyü’nün tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri olacak. Her bir oyuğun öyküsünün anlatılacağı festivalde yok edilen değerler oyuklarla yeniden simgelenecek.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festivallerin bölgeye, kente ve yapıldığı yöreye katkısının büyük olduğunu hatırlatarak, ‘Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Oyuk Festivali çok güzel ve çok eğlenceli geçmişti. Bu yılda daha coşkulu ve daha güzel geçmesini bekliyoruz. Günümüz koşullarında geçmiş değerlerimizi canlandırmak, dikkat çekmek çok önemli. Geçtiğimiz yıl buradan başlayan kırsal, tarımsal hareketin öncüsü olmak Urla’ya yakışandır. Urla her zaman toprağı, denizi ve doğal harikalarıyla öncü olmuştur’ dedi.

19 Mayıs 2017 Cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacak olan Festival’de birçok etkinlik gerçekleşecek. Urla’ya gelen misafirleri üç gün boyunca eğlenceli ve renkli günler bekliyor…

Editör: Haber Merkezi