Bu yılki teması ‘İzmir’i Sevmek’ olan yarışmanın ödül töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Atilla Sertel, Baradan’ın eşi Baykal Çaygöz, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı Usta Gazeteci Uğur Dündar ile Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği temsilcileri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerden, dünyaca tanınan seramik sanatçısı ve ressam Ümran Baradan anısına yedi yıldır aralıksız düzenlenen yarışmanın ödül töreni sanatçının kendi adını taşıyan Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı. Müzik öğretmeni Murat Çubukoğlu yönetiminde Türk Müziği, Çoksesli Koro ve Oda Müziği Orkestrası eserleri seslendirildi. İzmirli gazeteci Atilla Köprülüoğlu'nun Baradan anısına kaleme aldığı köşe yazısının da okunduğu törende ilk sözü Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği 2. Başkanı İnci Mutluer aldı. Devlet Sanatçısı Ümran Baradan'ın adının vefatından sora da yaşatıldığını dile getiren Mutluer, "Bıraktığı bayrağı elden ele vererek onu unutturmayacağız, yaşatacağız" dedi. Ümran Baradan'ın damadı Usta Gazeteci Uğur Dündar ise Baradan'ın çağdaş bir Türkiye’de, aydınlık gençlerin yetişmesi için çalıştığını vurgulayarak, "Ümran Baradan bir Cumhuriyet sevdalısı ve Atatürk kızıydı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet’ini emanet ettiği gençlerin yetişmesi için varını yoğunu ortaya koymuş çok değerli bir İzmirli sanatçı ve aydınımızdı. Ne mutlu bize ki Ümran Baradan'lar hızla, onun izinde yürüyorlar" diye konuştu.

 

Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmanın ev sahipliğini yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Ümran Baradan’ı hep birlikte anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli insanlardan biri olduğunu söyledi, “Türkiye Cumhuriyeti modern bir hukuk devleti olarak kuruldu. Bu modern devlette kadınlar eşit birey olarak emekleriyle hayatın her alanında var olmaya başladılar. Kadınlar sanatta da var olarak Türkiye’nin göğsünü kabartmak zorundaydılar. İşte Ümran Baradan bunu fazlasıyla yaptı. Bunu gerçekleştirmekle de kalmadı paylaştı da… Sanat aracılığıyla insanlara ulaştı” dedi. Başkan Pekdaş, artık gelenekselleşen yarışmanın bu yılki temasının ‘İzmir’i Sevmek’ olduğunu vurgulayarak, katılan tüm öğrencileri kutladı.

Konuşmaların ardından bu yılki teması 'İzmir’i Sevmek’ olan ve iki kategoride düzenlenen yarışmanın ödül törenine geçildi. Güzel Sanatlar ve düz liseler olarak iki branşta ödüller verildi. Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Branşında 1 incilik Ödülü: Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Anıl Öz’e, 2 incilik Ödülü Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Ulaş Yeşilyurt’a, 3 nücülük Ödülü ise Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Delfin Demirgüreş’e verildi. Düz Lise Öğrencileri Branşında 1 incilik Ödülü 50. Yıl Anadolu Lisesi’nden Ömer Şengül, 2 incilik Ödülünü Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesi’nden Nazlıgül Cintosun ve 3 nücülük Ödülünü Çiğli Rotary Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Ayşe Usta aldı. Son olarak Jüri Özel Ödülü sahibi ise Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Ayşenur Şimşek’e verildi.

Editör: Haber Merkezi