Ender Gündüz / İz Gazete -  Belediye tarafından yapılan açıklamada olaya dair yapılan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtilerek, Sibel Uyar hakkında karalama kampanyası yürütüldüğü iddia edildi. Yıkım kararının olduğu gün bir televizyon kanalında iki saat boyunca Türk Ceza Kanunu kapsamında suç unsuru taşıyan beyanlarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, “Urla Belediye Başkanlığı kamu kurumudur. Kamusal işlemin icrası sırasında hukuka aykırı iş ve işlemler ortaya çıktığında Hukuk İşleri Müdürlüğünce işlem yapılması yasal zorunluluktur. Urla Kaymakamlığınca olayı takiben 28.01.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Türk Ceza Kanunu 279.maddeye göre kamu görevlisi görev sırasında soruşturma konusu olacak hususları yetkili soruşturma makamlarına bildirmekle yükümlüdür. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre her kişi kamu görevlilerine yönelik iftira atma, sövme ve basın yoluyla yalan beyanda bulunma hakkına sahip değildir. Hukuk devletinde, hukuk kurallarını ihlal eden kişiler yasalar önünde hesap verme sorumluluğundadır” denildi.

Belediyeden yapılan açıklamanın devamı şu şekilde:

“Kamusal iş ve işlemlere yönelik Urla Kaymakamlığı, Urla Belediye Başkanlığımız ilgili Yusuf ALTUN ve diğerleri hakkında yasaların öngördüğü soruşturmanın yapılması için Urla Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunmuştur Bu sürecin bütünsellik içinde değerlendirilmesi durumunda yasal yükümlülük nedeniyle başvurunun tüm kamu görevlilerini kapsayan bir çerçeve taşıdığı açıkça anlaşılacak olup, yetkili makamlarca yasal iş ve işlemler takip edilmektedir. Basın yoluyla gündeme getirilen konuların gerçeklerle uzaktan yakından ilgilisi bulunmadığını, Urla Belediye Başkanlığımızı yıpratmaya yönelik iddialara itibar edilmemesini kamuoyu bilgisine sunarız”

“BİRİLERİ SİBEL UYAR’A DUR DEMELİ”

Konunun muhataplarından öğretmen Yusuf Altun ise gazetemize soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Altun, Sibel Uyar’a birisinin dur demesinin gerektiğini belirterek, “CHP’li başkanın kocası AKP’liymiş. Kendisine ve yakınlarına ait yıkım kararı olan ama yıkılmayan evler ve Çeşmealtı’nda kaçak işletmesi var. Halkın önce ücretsiz olarak girdiği yere şimdi ücretli giriyor. Çocuklara tecavüz ve cinsel istismara adı bulaşan ENSAR Vakfı ile ilişkisi varmış. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Danıştaydan karar gelinceye kadar evleriniz yıkılmayacak’ sözüne inat, daha yerel mahkeme karar vermeden Balıklıova’da 74 yoksulun 25 metrekarelik evlerini başına yıktı” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NIN AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞ”

Altun, Uyar’ın parti içinden ve Urla tabanından gelen eleştirilerden kurtulmak istediğini ve CHP’li kimliğini bir tarafa bırakıp Cumhurbaşkanlığı’nın avukatlığına soyunduğunu, dur denmezse ileride neler olacağını bilemediklerini söyledi.

“KILIÇDAROĞLU HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİR”

Hacılar Koyu’nda bulunan villaların mahkeme kararı olmasına rağmen neden yıkılmadığını soran Altun, Uyar’ın yakında ‘Cumhurbaşkanımıza neden diktatör dedin’ diye suç duyurusunda bulunursa şaşırmamaları gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi