Hayatı boyunca 453 plak, 58 kaset ve yayınlanmış 8 kitabı ile Dünyan’nın en önemli Ozanlarından birisi olan Aşık Mahsuni Şerif, eserleri ile Balçova’da anıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen konsere 19 Mayıs Haftası’na denk gelmesi sebebiyle Aşık Mahsuni’nin Atatürk’e ithafen yazdığı “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” ismi verildi. Balçovalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Şef Mustafa Turhan yönetimindeki Balçova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Ünlü Ozan’ın “Sarı Saçlım, İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım, Nem Kaldı” gibi birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Gecede bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Aşık Mahsuni gibi bir Ozan ile Ulu Önder’in aynı gecede anıldığı bir program benim için çok şey ifade ediyor. Çünkü son 10 yılda bizim Kurtuluş Savaşı tarihimizi çarpıtarak ve unutturarak yeni bir tarih yazmaya çalışıyorlar. Bu yüzden 19 Mayıs tarihi şu anda bizim için çok daha büyük önem arz ediyor. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Sarı Saçlı, Mavi Gözlüler bağımsızlıkları için mücadele ettiler. İnançlarını, kültürlerini, türkülerini özgürce yaşayabilmek ve yaşatmak için mücadele ettiler” dedi.

Son yıllardaki 19 Mayıs kutlamalarını da eleştirerek konsere gelenlere seslenen Başkan Çalkaya “Bu büyük zaferin kutlamalarını bir okulun bahçesine hapsedilmesini anlayamıyorum. Dünya da hiçbir ülke bağımsızlık tarihini inkar etmez. Ama ne yazık ki biz kötü günlerden geçiyoruz. Sizlerden isteğim çocuklarınıza bağımsızlık tarihimizi siz kendiniz anlatın ve türkülerimizi mutlaka dinletin” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi