Balçova Belediyesi’nin ilçe halkının sağılığına yönelik yaptığı pozitif çalışmalar nedeniyle bu yıl üye olarak kabul edildiği Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı, bu yıl iş toplantısını Macaristan’ın Pecs şehrinde yaptı. Balçova Belediyesi’nin “Sağlıklı Yaşlanma” başlığı altında katıldığı konferansta, Belediye’nin Etüt Proje Müdürlüğü hizmetleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Konferansa katılan Belediye meclis üyeleri ise dünyanın farklı kentlerinden gelen belediye temsilcileriyle belediyecilik ve sağlık alanındaki projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi nedeniyle yurt dışına çıkamayan ve konferansa katılamayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Ne yazık ki ilçemizi ve ülkemizi anlatacağımız bir konferansa katılamadım. Ama arkadaşlarımda orada ilçemizdeki sağlık hizmetlerimizi ve halkımıza yaptığımız hizmetleri başarılı bir şekilde anlattı. Balçovamızı bir dünya markası yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

32 ülkeden 100'ün üzerine şehrin temsilcisinin katıldığı toplantıda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye tüm belediyelerin ortak çalışmasıyla hazırlanan Gençlik Politikaları Projesi'nin poster olarak yapılan sunumu da ödüle layık görüldü. 100'ün üzerinde şehrin sunumlarıyla katıldığı yarışmada Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Gençlik Politikaları Projesi'nin poster sunumu en çok oyu alarak birinci seçildi.

Editör: Haber Merkezi