İzmir’in Kiraz ilçesinde küçük yaşta kız çocuklarının kaçırılması ve yaşanan mağduriyetlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, yaşanan olaylara tepki gösterirken, Kiraz Belediye Başkanına da tepki gösterdi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Balcı “Kiraz'da Kadın Belediye Başkanı bulunmaktadır. Bir kadın olarak onun kız çocuklarının duygularını daha iyi anlaması ve sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” sözlerine yer verdiği açıklamasında, şunları söyledi:

'ÇOCUKLARIMIZIN “EŞ” OLMALARINI İSTEMİYORUZ'

"Son yıllarda artan çocuk yaşta evlilikler ülkemizin gündeminde sıkça yer almaktadır. Erken yaşta zorla evlendirilen kız çocukları onların yaşadığı mağduriyetleri sıkça dile getirilmektedir. Ama maalesef konu ile ilgili neredeyse hiçbir şey yapılmamakta ve bu olaylar günden güne artmaktadır. Kiraz'da yaşanan ve günlerdir ülke gündeminde de yer alan kaçırılan küçük yaştaki kız çocukları günlerdir televizyon ekranlarında konuşuluyor. Çocuk gelinler hepimizin de bildiği gibi toplumumuzun kanayan bir yarası olmuştur.

Toplumumuz kadın ve erkek eşit iki yarımdan oluşmuştur. Toplumun yarısını kadınlarımız oluşturmaktadır. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar diğer yarısını yetiştirmektedir. Ve biz toplumun yarısı olan kız çocuklarımızın daha büyümeden; çocukluklarını yaşayamadan; geleceklerini kuramadan; eş olmalarını istemiyoruz. Yazık çocuklarımıza, onlar toplumumuzun geleceğidir. Bu bir sosyal politikadır. Çocuklarımız özellikle de kız çocuklarımız çok değerlidir bizim için. 

Bu konuda hepimizin bildiği gibi yerel yönetimlerimize de büyük iş düşmektedir. Belediye Başkanlarımızın görevi sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. Belediye Başkanları aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışı içinde ilçelerini yönetmeleri, bu çocuklarımıza sahip çıkmaları gerekmektedir.  Oysaki Kiraz ilçemizde bu olayların ilk olmadığı bilinmektedir.

Bununla ilgili hangi sosyal çalışma yapılmıştır? Kiraz'da Kadın Belediye Başkanı bulunmaktadır. Bir kadın olarak onun kız çocuklarının duygularını daha iyi anlaması ve sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onlar bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımız ve aileleri ile ilgili sosyal politikalar, gerek yerel imkanlar ile, gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilişkiye geçerek hayata geçirilmeli ve o çocukların büyümeden hayatlarının karartılmasına göz yumulmamalıdır. Bu çocuklarımızın ve ailelerinin sonuna kadar yalarında olmaya ve onların sorunlarının giderilmesi için devletin yapacaklarının takipçisi olacağımıza söz veriyoruz." dedi.

                                                                                 

 

 

Editör: Haber Merkezi